Engem semennyire. Azt nem értem mások, hogy tudnak (a semmiről?) egész nap chatelni. (pedig nem vagyok 30 se és covid alatt volt, hogy fél évig itthonról dolgoztam)
2022. júl. 7. 12:01
2/18 anonim válasza:
41 vagyok, de nincs ilyen függőségem. Ugyanúgy elvagyok egyedül, mint régen, és kb. ugyanazokat is csinálom, olvasok, zenét hallgatok. Most annyiból könnyebb, hogy bármikor lehet otthon filmezni. Illetve még játszani szoktam telefonon.
Engem egyébként már egyáltalán nem érdekelnek a netes beszélgetések. Élőben szeretek a barátaimmal találkozni. 20 évvel ezelőtt, amikor még izgalmas volt a net, a chat, akkor chateltem rendszeresen különböző oldalakon.
2022. júl. 7. 12:05
3/18 anonim válasza:
Nem érint. Nem érzek késztetést arra, hogy valakivel folyamatosan pofázzak. Szvsz ez a te egyéni dilid.
2022. júl. 7. 12:05
4/18 anonim válasza:
Én inkább aszociális lettem tőle. Látom a sok szennyet ömleni az emberekből, amiről alapesetben nem is tudnék.. 26F
2022. júl. 7. 12:07
5/18 A kérdező kommentje:
Ezt a beszélgetést úgy értem, meg úgy is írtam, hogy bármiféle kommunikáció. Tehát nem feltétlen közvetlen chatelés, hanem legalább ilyen jellegű mint ami itt folyik, ilyen fórum jellegű. Valahogy olyan egyedül érzem magam egyébként. Nem magányosnak, nem unatkozok, hanem valahogy úgy elzárva mindentől, mindenkitől.
2022. júl. 7. 12:17
6/18 Lazy Lover válasza:
Semenyire meg vagyok nélküle
2022. júl. 7. 12:24
7/18 anonim válasza:
Az ember alapvetően társas lény. Én 90-es évekbeli gyerek voltam, néhány osztálytársammal napi szinten felhívtuk egymást a vezetékes telefonon. Nem tudtuk előre ki hív, felvettük és ahogy beleszólt tudtuk, nem kellett bemutatkozni. Aztán 2003-ban bekötötték a netet, kellett pár év mire barátkozásra kezdtem használni, de sokkal jobb embereket ismertem meg mint a suliban. Szóval nem tett társfüggővé, előtte is társas lény voltam, csak az akkor elérhető technológiát használtam hozzá. Azóta megint eltelt annyi idő és azt látom, hogy az emberek már nem akarnak barátkozni, a kedvesség kihalófélben van. Persze találni pár kedves embert még a neten, de ők főleg gyerekek, akiket nem tett még tönkre a mai társadalom. Ez viszont nem a net hibája, max annyiban, hogy gyorsabban terjednek a rossz dolgok.
2022. júl. 7. 12:25
8/18 anonim válasza:
Szerintem aki az lett, az ezt itt nem fogja bevallani nyilvánosan, még akkor sem, ha ez egy elvileg teljességgel anonim fórum. (Ami persze azért nem teljesen igaz, mert az interaktivitás annyiban megmaradt, hogy mindenkinek lehet üzenetet küldeni, ott meg bármikor bárki bárkinek bármit elárulhat).
2022. júl. 7. 12:27
9/18 anonim válasza:
A semmiről chatelés szerintem olyan, mint a semmiről telefonálás
2022. júl. 7. 12:30
10/18 Shaddark válasza:
Engem igen, eleinte amikor még új volt.
Csoportokat szerveztem, találkoztam is több emberrel a virtuális térből.
Aztán eluntam ezt is, és persze lettek sokkal fontosabb dolgok az életemben és időm se maradt rá.
Manapság használom a messengert pl. a facebookról, de magába a facebookba havi egy-két alkalommal lépek be és akkor se nézelődöm csak egy-két adott csoportban ami érdekel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!