Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Igaz az, hogy ha az embernek...

Igaz az, hogy ha az embernek minél több pénze van, annál több lesz az önbizalma is?

Figyelt kérdés
Mármint olyan emberre gondolok aki alapból visszahúzódó, csendesebb típus, aki nem igazán tud/mer könnyen barátkozni vagy csajozni. Van abban igazság hogy ha az ilyen ember elkezd sokat keresni (vagy akár hirtelen a nyakába szakad egy vagyon) akkor megnő a magabiztossága, önbizalma is ezzel arányosan?

2022. jún. 30. 16:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%
A pénz boldogít! Nem vitatkozom.
2022. júl. 1. 09:25
 12/16 anonim ***** válasza:
89%
Igen. Nem kel hozzá multimillárdosnak lenni hozzá. Amikor az anyagi stabilitást elértük, akkor nyugodtabbá váltunk. Látszik az emberen a nyugalom, kiegyensúlyozottság. Az önbizalom azért nő, mert elérsz egy nagy célt önerőből. Érzed, hogy a befektetett munka megtérült és működik a saját recepted. Amikor nincs pénz csak remélem, hogy van értelme annak amit csinálsz.
2022. júl. 1. 18:38
 13/16 anonim ***** válasza:
81%

Amúgy ha csak anyagilag nézem:

Van ismerősöm aki jól keres, szülei is jól keresnek, kapott 18 évesen egyetemre lakást, szüleitől megkapta a pár éves SUV-jukat, a párjával most elég jó helyen vesznek lakást. Sokat utaznak, élnek.

Nekem az életem eddig arra ment el hogy legyen egy lakásom, az is szaros Kőbányai panel lett. Kocsim céges, de elgondolkoztam, hogy jelen anyagi helyzetemben sajátot nem tudnék venni évekig még.

Ismerkedés szempontjából sem mindegy, hogy mid van. Volt munkatársam hiába keresett annyit mint én, a szülei pénzelték. Az anyja SUV-jával járt csajozni, a belvárosban lakik, anyjáék fizetik a hitelét, telik neki jó cuccokra, tóparti nyaralójuk van, stb.

Meg úgy mindenkinek van valami, nyaraló, vitorlás, motor, hobbi autó. Én meg örülök, hogy élek. És akkor még nem is beszéltünk az igazán nagyokról akiknek örök panorámás budai lakás meg ház van.

2022. júl. 2. 00:46
 14/16 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudom.
2022. nov. 14. 16:58
 15/16 anonim ***** válasza:
Van a magyar politikában egy jó pár felkapaszkodott tahó, de hát annyi (lpott) pénz van a zsebükben, hogy hülyén is magabiztosak!
2022. nov. 15. 06:13
 16/16 anonim ***** válasza:
A végtelen pénz akkora önbizalmat ad, hogy akár még egy tudatlan gázszerelő is nekiállhat egyetemen szónoklatot tartani egyetemistáknak.
2022. nov. 16. 11:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!