Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A transzneműség miért nem...

A transzneműség miért nem számít tévképzetnek?

Figyelt kérdés
Előre leszögezném, hogy nem provokálni akarok, csak megérteni a dolgot. Miben különbözik a transzneműség attól, hogy valaki helikopternek képzeli magát, majd leugrik a 10. emeletről, vagy hogy valaki levágja a bal karját, mert úgy érezte, felesleges... Egyáltalán hogyan érezheti magát férfinak egy nő, hisz nem tudhatja, milyen férfinak, hisz sosem volt férfi (és vica versa). Eleve másképp működik a két test, és ha nem élt a másikban, nem tudhatja, milyen az... Ha meg a lelkiekbe megyünk bele, mégis mi a különbség? Mármint olyan különbség van-e, amit nem az eltérő test határoz meg. Mert szerintem nincs. A nemi szerepeket most hagyjuk, már rég nem "ciki" ha egy fiú babázik, egy lány meg autózik, vannak férfi divattervezők, meg női autóversenyzők is...

2022. jún. 3. 10:08
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
70%
37 - ha már az egészség leterheltségét is rájuk vered, akkor hadd mondjam el, nekem kikkel van bajom ez ügyben: mindenkivel, aki alkoholt iszik és cigizik. Az alkoholnál persze nem azokat értem, akik évente egy két pohárral legurítanak, hanem azzal a majd alsó hangon 2 millió alkoholista magyarral, meg a pálinka-szabadságharccal, meg az államilag támogatott alkohol-kultúrával, stb. Ezek az emberek sokkal többet ártanak az egészségügynek, mint egy transzember, csak úgy mondom... És nem csak az egészségügynek ártanak, hanem más embertársainak is. Vagy megvernek, vagy elütnek. Nálam az alkohol drog. Utálom.
2022. jún. 6. 08:38
 42/44 anonim ***** válasza:
92%
1-es És hogy csinálnád vissza a dolgokat? Gondolom a nőktől még a jogaikat is elvennéd újra. Elég ha otthon teszi a dolgát kussban. Még internet is tilos lenne neki? Szeritned a nők nem lázadnának? Vagy ha lázadnak azokat börtönbe küldenéd vagy kivégeznéd?
2022. aug. 12. 19:07
 43/44 anonim ***** válasza:
70%
Mútkor kommenteltem egy publikus poszt alá, és egy transznemű szólt hzzá. Elég durva stílusa volt, de a transzneműek mr csak ilyenek, bolondok a hormonoktól. A vicces hogy a csávó úgy nzett ki mint aki nem tudta ldnteni mág milyen a neme.
2022. aug. 15. 09:51
 44/44 anonim válasza:
100%
Sok embernél a transzneműség nem feltétlenül arról szól, hogy tudják, jobb a másik vagy egyik nemnek sem lenni, hanem hogy a jelenlegi nemük "nem tetszik" nekik, kényelmetlenül érzik magukat. Például fura valakinek bemenni a születési nemének megfelelő wc-be, fura előttük öltözni. Remélem ez megválaszolta a kérdésedet.
2022. dec. 27. 22:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!