Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A transzneműség miért nem...

A transzneműség miért nem számít tévképzetnek?

Figyelt kérdés
Előre leszögezném, hogy nem provokálni akarok, csak megérteni a dolgot. Miben különbözik a transzneműség attól, hogy valaki helikopternek képzeli magát, majd leugrik a 10. emeletről, vagy hogy valaki levágja a bal karját, mert úgy érezte, felesleges... Egyáltalán hogyan érezheti magát férfinak egy nő, hisz nem tudhatja, milyen férfinak, hisz sosem volt férfi (és vica versa). Eleve másképp működik a két test, és ha nem élt a másikban, nem tudhatja, milyen az... Ha meg a lelkiekbe megyünk bele, mégis mi a különbség? Mármint olyan különbség van-e, amit nem az eltérő test határoz meg. Mert szerintem nincs. A nemi szerepeket most hagyjuk, már rég nem "ciki" ha egy fiú babázik, egy lány meg autózik, vannak férfi divattervezők, meg női autóversenyzők is...

2022. jún. 3. 10:08
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
20%

Lemaradt.

Tanítani kellene az

- emberi méltóságot,

- a férfi és női méltóságot,

- az apai és anyai méltóságot, szerepeket,

- a férfi és női szerepeket, de nem a mostani elmebeteg, eltorzított dolgok (nőies férfiak, férfis nők, transz, homoszexuális, stb.) szerint, hogy a nő, valóban nő legyen, a férfi, meg valóban férfi.

2022. jún. 3. 13:35
 22/44 anonim ***** válasza:
73%
A 17-es szerint én magam deviáns vagyok... Most. Mert majd olyan 100 év múlva már én sem leszek az, ahogy a mai nők sem azok már, akik nadrágot hordanak. Én magam csak szeretem a női cipőket és a szoknyákat. Megjegyzem, bátrabb vagyok így kimenni az utcára, mint az, aki csakis tömegbe verődve mer másokat szidalmazni vagy megverni... Szerencsére olyan helyen élek, ahol eddig nem történt velem ilyen... Pedig nem is vagyok transz és nem is akarok nő lenni, csak én a pia és a cigi helyett úgy érzem magam jobban, ha ilyen ruhákat viselek...
2022. jún. 3. 14:24
 23/44 anonim ***** válasza:
24%

Nézd meg David Reimer esetét. Fiúnak született, véletlenül leégették a péniszét ezért lányként nevelték, majd amikor megtudta visszacsináltatta magát fiúnak.

Az egyik dokumentumfilmben elmagyarázzák, hogy hiába van egy nemiszerved, a genetikádban attól még beléd van kódolva az, hogy te milyen neműnek fogod magad érezni és ezért sikeresek azok a programok amiben David is részt vett kiskorában, már kiskorukban egy vizsgálattal megállapítják a babáknál, hogy melyik nemnek kéne nevelni és ezt javasolják a szülőknek, így a gyerek felnőttkorára egészséges mentális állapotú lesz és boldog, kiegyensúlyozott életet élhet - és David esetébben pont nem volt hatásos, mert az ő genetikája miatt is fiú volt szellemileg, testileg.

Keress rá a Youtubeon David Reimer életéről szóló dokumentumfilmre ott nagyon érthetően elmagyarázzák zt is, hogy miért lesz valaki másnemű.

2022. jún. 3. 18:13
 24/44 anonim ***** válasza:
87%
Nem vagyok a téma szakértője, viszont annyit tudok hogy a férfi és női agy struktúrálisan más. A férfiagynak még az anyaméhben szüksége van tesztoszteronra, különben női aggyá válik. A női meg férfivé, ha túl sokat kap. Nem ez a 100%-os magyarázat a transzneműek létesézére, de egy bizonyos százalékuknak ténylegesen más felépítésű agyuk van, mint amilyennek kellene lenniük.
2022. jún. 4. 03:59
 25/44 anonim ***** válasza:
70%

Nem mindegy minek számít? Hagyjuk élni egymást, mindenki azt csinál az életével, amit akar. Hogyha úgy érzi jól magát valaki, ha női ruhába öltözik, vagy hormonokat szed, akkor miért ne tegye? Az én életemre semmilyen hatással nincs ez, nem is ismerek személyesen senkit, de ha ismernék, akkor sem ítélném el.

Csodálkozok rajta, hogy sokaknak mennyi energiájuk van arra, hogy ezeket az embereket alázza, szidja mindenhol. Sokkal jobban zavar, hogy mennyi erőszak van a családokban, mennyi ember élete megy tönkre amiatt, hogy még mindig nem lehet ezekről beszélni áldozathibáztatas nélkül. Ehhez képest semmi, hogy néhány ember más neműnek érzi magát.

2022. jún. 5. 10:31
 26/44 anonim ***** válasza:
11%

Kötelező katonaság részben megoldotta ezt!

Ott az ilyen genderfélék kiugrottak a toronyból, vagy felakasztották magukat.

2022. jún. 5. 11:23
 27/44 anonim ***** válasza:
70%

Faluba a többi asszony a patakba fujtotta a céda, csapodár, erkölcstelen nőket.

2022. jún. 5. 11:24
 28/44 anonim ***** válasza:
5%

TERMÉSZETESEN NEM VOLT TÉVÉ!

Templombajárás volt, meg valódi munka!

A médiahatóságnál, meg a "szólásszabadságnál" kellene elkezdeni a reformokat...

Természetesen mindent lehet bírálni, de azzal viszaélni is!

Innentől kezdve szükséges a KONTROLL!

2022. jún. 5. 11:26
 29/44 anonim ***** válasza:
4%

"Hagyjuk élni egymást, mindenki azt csinál az életével, amit akar."

Nem, nem csinál azt!

Mert hatással van más életére, a társadalomra stb.

Ha nekem ahhoz van kedvem, hogy bemegyek egy óvodába, és halálrakúrom az összes kisgyereket az ovónénivel együtt akkor az úgy oké?

Naugye, hogy nem.

2022. jún. 5. 11:29
 30/44 anonim ***** válasza:
93%
29, rád hogy van hatással az hogy a melletted ülő idegen férfi a vonaton szoknyában ül és egy női magazint lapozgat a kilakozott körmös ujjaival?
2022. jún. 5. 12:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!