Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Én gondolkodok rosszul vagy...

Én gondolkodok rosszul vagy van ebben igazság?

Figyelt kérdés

Sajnos eléggé boldogtalan vagyok. Már évek óta. Szeretnék boldog lenni, de nekem ez egy illúziónak tűnik. Azért nem vagyok boldog, mert sok mindent megbántam életemben. Ezen csak azért nehéz túllépnem, mert tudom, hogy ha sok mindent máshogy csináltam volna régebben, akkor most bizonyos szempontból sokkal jobb lenne minden és amikor valami rossz a jelenben, akkor nem tud nem eszembe jutni. Az utóbbi években rajtam kívülálló okokból is sok szomorúságom volt, mert az egyik közeli hozzátartozóm beteg volt és aztán elhunyt, ami nagyon megviselt. Párkapcsolatom van, ami most jól működik, nincs probléma vele, de régen meg sokszor megbántott a párom és azért nagyon ritkán még most is eszembe jut, attól még tudok róla, hogy megbocsátottam és nem hozom fel. Én is bántottam meg őt sajnos. Erre is azt mondom, bár meg se történt volna.

Az utóbbi években több volt a bánatom mint az örömöm és emiatt én már valahogy nem tudom elhinni, hogy lehet jobb is.

A jövőmre nézve lennének terveim és céljaim és valamilyen szinten haladok is a megvalósítás felé, de mivel évek kellenek ahhoz, hogy valami igazából változzon és jó legyen és elérjem, amit szeretnék, ezért ez is azt az érzetet kelti bennem, hogy az csak illúzió, hogy a jövőben boldog leszek. PhD-hallgató vagyok és érdekel a kutatási témám, de mégis olyan mintha egy örökkévalóság lenne megírni egy disszertációt meg publikációkat, főleg, hogy idegen nyelven akarom csinálni és publikálni is főleg nemzetközi lapokba akarok. A PhD melletti pénzkeresés is olyan, hogy az is egy türelemjáték, mert az én végzettségemmel, abban a munkában, amit én szeretnék, azzal évekig tart mire profi leszek és elismert. PhD mellett is dolgozhatok benne, de ahhoz, hogy igazán jó legyek meg legyen tuti pénzem, ahhoz kell pár év.

Az is régi vágyam, hogy egyszer egy nyarat teljesen utazással töltsek, hogy akár háromszor is elmenjek 5-6 napra nyaralni valahova, bárhova ahova akarok és bármikor. Évek óta nem voltam nyaralni különböző okokból és szerintem nincs ebben rossz ha szeretnék egy ilyen nyarat, de ehhez mindennek jónak kell lenni. Egészségnek, sok pénz kell rá és idő. Ilyen nyaram meg már évek óta nem volt, hogy se betegség, se idő-és pénzhiány.

Tuti vannak akik szerint nekem vannak túl nagy igényeim, de én arra vágyok, hogy olyan országokba menjek és olyan kultúrákat ismerjek meg, amiket nem szoktam és amik nagyon újak nekem. Az meg elég sok pénz ha például el akarok tölteni 5 napot Izraelben, 6 napot Isztambulban és 6 napot valahol egy európai országban, ahol még nem voltam. Ha egyetlen ilyen nyár lenne az életemben, már annak is nagyon tudnék örülni, de ez sok pénz is, illetve nem biztos, hogy lenne kivel elmennem és egyedül meg nem tudom belevágnék-e.

Biztos úgy tűnik, hogy csak nyafogok, de valamiért nekem olyan nehéz elhinni, hogy én boldog legyek. A kis apróságok szépek és jók, de nekem valami nagyobb kellene.

Akkor lennék boldogabb ha látnám, hogy tényleg halad az életem.

2022. máj. 26. 09:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A nyaras terveidből ítélve valószínűleg az irreális elvárásaid, álmaid okozzák a boldogtalanságod. És mi a ..sz történne, ha nem egy nyáron mennél ezekbe az országokba, hanem 5 vagy több éven belül? Ja hogy akkor pénzed is lenne, időd is, talán még találnál is barátokat rá.

Hallottam pl. egy párról, akik 9 hónapot keményen végigdolgoztak külföldön, majd 3-4 hónapot pihentek, nyaraltak a pénzből. Persze elszórtak mindent, de az élmény fontosabb volt nekik. Aztán jött újra a 9 hónap és pihenő - nem haladtak előre az életben, de kétségtelen, hogy tapasztalatot szereztek a világban, olyanokat láthattak, amiket más nem. Valakinek megéri, valakinek nem.

Szóval valahogy így lehet csinálni amit elgondolsz, de akkor meg a jövőd nem lesz biztosítva. Nincs olyan, hogy mindent akarsz és megkapsz, mindennek van előnye és hátránya.

2022. máj. 26. 09:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Teljesen depressziós vagy. Saját magadat teszed boldogtalanná. Fordulj pszichológushoz.
2022. máj. 26. 10:01
 3/4 A kérdező kommentje:

A nyaralás az csak egy dolog a sok közül, ami boldogabbá tenne. Közben nem csak ülök és nézem a falat egész nap. A karrieremmel kapcsolatban meg annak örülnék ha látnám, hogy jutottam valahova, de évekbe fok telni mire eljutok oda ahova szeretnék. Mindennel kapcsolatban olyan érzésem van, mintha sose lennék kész vele, sose érném el a célomat. A nyelvtudásom jó, de most is tanulok nyelvet azért, hogy azzal is majd előrébb legyek a munkámban és még több lehetőségem legyen mint amennyi anélkül. 2 nyelvet már kipipálhatok és most egy harmadikkal foglalkozok, sokat felejtettem belőle, de ha lehet, akkor majd szeretném a munkám során azt is használni, mert így még több lehetőségem lesz. Ebből kifolyólag persze több pénzem is ami ugyan nem a boldogság tuti receptje, de ha több van, akkor közelebb juthatok bizonyos céljaimhoz, például jobban megengedhetem magamnak a nyaralást.

A barátokról csak annyit tudnék mondani, hogy az nem függ az egyéb terveimtől és céljaimtól. Egy barátom még akkor lépett le az életemből, amikor nekem még semmi ilyen terveim nem voltak és életem viszonylag boldog időszakát éltem, mert olyan is volt. Én maradtam volna a barátja, szántam volna időt rá, érdeklődtem felőle, de ő kereken megmondta, hogy neki nincs ideje a régi barátaira, más városban új életet kezdett. Akik meg vannak, azokkal sem biztos, hogy el tudok menni. Erről meg már nem én tehetek, hogy az egyik azért nem akar eljönni mert a párja nem akarja, a másik egyszerűen nem szeret kimozdulni, jól érzi magát otthon és nem vágyik többre, a harmadik meg egyszerűen nem oda akar menni ahova én. Az addig rendben van, hogy én elmehetek vele, ahova ő akar, de ő nem jönne el velem oda, ahova én akarnék.

Nem minden az én hibám.

2022. máj. 26. 11:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Minden esetre szívesen elolvasnám, hogy a nyaralás tervezésén kívül mit csinálok még rosszul, mert ha mindenki szerint én saját magamat teszem boldogtalanná, akkor biztos van még valami. Pedig az természetes, hogy az embernek céljai vannak és szeretné is elérni, nem? Az lenne a gond, hogy miért nem bírok kivárni pár évet, hogy majd akkor sikerüljön? Lehet ezt kellene, de szerintem én már azért sürgetek ennyire mindent, mert az utóbbi évek nekem tele voltak problémákkal és ebben szeretnék valami változást.
2022. máj. 26. 11:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!