Miért vonzom a hozzám nem illő személyeket?
Alapjáratom én egy vidám, vicces, jóindulatú ember vagyok. Szeretek társaságba járni. Ismerkedni minden korosztállyal. Ígyekszek pozitív lenni. Nem lehúzni a hangulatot. Ha valakinek rossz kedve van próbálom felvíditani, megnevetettni. Pozitív a kisugárzásom legtöbbször...(persze nekem is vannak néha rossz napjaim 😀)
Az a problémám, hogy én mindig az ilyen rideg, egoista, flegma nőkbe szeretek bele. Nemtudom miért vonzódom hozzájuk, és mindig ez a típus talál meg engem is. Sose végződik tartósan mivel teljesen máshogy állunk a világhoz.
Velem lehet a baj? 23/F
Huu ez egy jó bonyi téma, ismered a sémáidat és a kötődési stílusodat?
Ha ismered, az valószínű választ fog adni a kérdésedre.
Nagyjából elmondom miről szól. Amikor egy gyereknek nincsenek kielégítve az alapvető igényei, nem tud a helyzet elől elmenekülni, ezért elkezd alkalmazkodni a helyzethez. Ilyen lehet például az, ha a szülő elhanyagolja a gyereket, vagy azt érezteti vele, soha nem elég jó, vagy bántalmazza stb.
Ehhez alkalmazkodik a viselkedésével és a reakcioival. Ezek a viselkedési sémák rögzülnek és később egy hasonló szituációban újra előjönnek. Ez főleg párkapcsolatban mutatkozik meg. Ha az anya rideg és elutasító volt, vagy ezt az érzést váltottak ki a gyerekből, akkor később a kapcsolatában és ezt az érzést fogja keresni, mert ez neki a biztonságos és a megszokott, rögzült viselkedési minta.
Tölts ki egy séma kérdőívet és egy kötődési stílus tesztet. Valószínű szorongó kötődés fog kijönni. Majd keress rá.
2es több ilyen személy volt már az életemben.
3-as. Normális családban nőttem fel. Szüleim 32 éve házasok. Hűségesek voltak egymáshoz mindig. Nem ridegek a szüleim. Bár néha szigorúak, de kaptam tőlük tőrödést. Nem hinném, hogy itt a szülőkkel lenne baj.
Nemrég megismertem a munkahelyemen egy korombeli nőt. Eléggé lekezelő sok emberrel. Velem nem igazán. Kedveli meg keresi a társaságom. Engem bírnak a munkahelyen, úgy veszem észre. A nőt sokan nem kedvelik mert nagyképű. Ritkán mosolyog, olyan jégkirálynő. De ha velem van nagyon vidám. Nem akarok megint ebbe a csapdába beleeseni. Tetszik nekem. Meg én is neki. Kezdem megszeretni, pedig az agyam jelezz hogy nem kéne. Mégis mint a mágnes vonz. Pezseg a vérem tőle. Pedig személyiségünk két külön világ.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!