Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnék érvényesülni,...

Hogyan tudnék érvényesülni, mint a társadalom hasznos tagja - Caligula-szindrómásként?

Figyelt kérdés

Caligula római császár számomra egy fontos és meghatározó személy. Uralkodása eleinte jól alakult, de egy idő után előtört a benne lappangó őrület és gonoszság. Mindenhol ellenséget vélt látni, majdnem 30 ezer embert kivégeztetett felségsértési perekben. Még a vádlottak családját, gyerekeit is ledobatta a Tarpeii-szikláról. Időnként saját maga is ölt, ezernyi embert belelökött a tengerbe, miközben lovagolt. Amikor megtetszett számára egy nő, megölette az adott hölgy férjét, és elvette ideiglenesen feleségül a lányt. Hamar megunta az efféle "párokat", ezért gyakran cserélt partnert.

Istennek kiáltotta ki magát, a lovát, Incitatust, szenátornak neveztette ki, háborút indított a tenger ellen. Az apját, Germanicust, még gyerekkorában megölte.

Tehát, valahogy lelki társamnak gondolom őt, egy meg nem értett embernek, ahogy jómagamat. Egyfajta köteléket érzek közöttünk. A gonoszsága valahogy imponáló számomra, habár én nem vagyok tömeggyilkos. Sőt, kifejezetten jó embernek tartanak a közeli ismerőseim.

(Elolvastam szinte minden elérhető irodalmat Caligulával kapcsolatban.)

Ezt nevezem én Caligula-szindrómának.

Az ehhez a kérdéshez illő zeneszám pedig a következő:

https://www.youtube.com/watch?v=JESYQw_quCk

Illetve, fontosnak tartom eme kérdésem belinkelését is:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

2022. máj. 17. 14:11
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Azért nem feltétlenül, mert ismerek hozzám hasonló betegségekkel rendelkezőket, és meg sem közelítik az ő tulajdonságaik az enyéimet. Teljesen mások.
2022. máj. 17. 16:20
 12/19 anonim ***** válasza:
De mi a konkrét problémád? Mit csinálsz, tudsz dolgozni? Érdekes amiket írsz, de konkrétumok nélkül mi sem tudunk segíteni.
2022. máj. 17. 16:23
 13/19 A kérdező kommentje:

16:23

Éppen ez az, hogy nem tudok dolgozni. Még 2015-ben volt egy munkahelyem két és fél hónapig, de azóta is semmi. Nem a munkával volt a bajom, hanem pszichésen olyan mérhetetlen nagy feszültséget éreztem abban az időszakban (tudat alatt is), hogy aludni is alig tudtam éjjelente 1-2 órákat. Nagyon kikészültem.

A főnökeim meg voltak elégedve velem, csak a vége felé, amikor már nagyon kifordultam önmagamból, látszott a teljesítményemen mindez.

(29 éves vagyok, bár ezt a másik kérdésemnél írtam.)

2022. máj. 17. 16:30
 14/19 anonim ***** válasza:
55%
Caligulát a halála után sározták be a legképtelenebb vádakkal.
2022. máj. 17. 17:45
 15/19 A kérdező kommentje:
Hallottam erről is, de nem valószínű, hogy ez igaz. Legfeljebb csak egy-két pontban.
2022. máj. 17. 18:08
 16/19 A kérdező kommentje:
Sok történésznek azonos a véleménye a sajátoméval.
2022. máj. 17. 18:10
 17/19 A kérdező kommentje:
Nérót viszont tényleg besározták alaposan.
2022. máj. 17. 18:10
 18/19 anonim ***** válasza:
Figyu. Nem volt se viking, se voros, se szoke. Hagyjal mar a sok hulyeseggel.
2022. máj. 17. 21:42
 19/19 A kérdező kommentje:

Valóban, semelyik sem volt, de felettébb kedvelte a germánokat, saját testőrsége is azokból állt.

Több minden foglalkoztat, mint hinnéd.

Nem kötelező válaszolnod, nem én kerestelek fel.

2022. máj. 17. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!