Gyerekmentesekhez szólna a kérdésem!?
Jó így nektek, hogy nincs gyereketek? Szerintetek is rengeteg stresszel jár egy gyerek? Vannak céljaitok az életben, amit így könnyebb elèrni?
Személy szerint nekem minden kérdésre a válasz, a határozott igen. 😄28N
Nekem sem fért bele semmikor és nem is tartottam soha nekem valónak.
Így a vége felé nem bántam meg, de nem tudom melyik lett volna a boldogabb út. Lehet ez, amelyiken jártam, de lehet a másik többet adott volna. Végül is jó most így, igazából egész életemben mindig is jól éreztem magam a bőrömben.
De én férfi vagyok, nincsenek anyai ösztöneim, így talán nőknél máshogyan van.
Egyelőre párom sincsen, mert az élethelyzetem miatt évekig nem ismerkedtem.
Viszont nem feltétlen akarok gyereket. Mások kölkét rühellem, barátokét azért nem, mert nyilván a barátaim öröme nekem is fontos, de ott simán nem tudom, hogyan álljak hozzá az adott gyerekhez.
"Jó így nektek, hogy nincs gyereketek?"
Nem tudom, hogy jó lesz-e, ezért vagyok bizonytalan.
"Szerintetek is rengeteg stresszel jár egy gyerek?" "Vannak céljaitok az életben, amit így könnyebb elèrni?"
Rengeteg stresszel és időhiánnyal.
Tudom, a gyakorin nem szabad ilyet mondani, de igenis időhiánnyal.
Már eleve logikusan végiggondolja az ember, akkor rájön, hogy ha mindkettő szülő dolgozik teljes állásban, akkor nem fér bele. Kb hazaviszed a gyereket, tanulsz vele, kis házimunka és ennyi.
Gyerekes ismerősök egy-egy mondata is úgy megragad az emberben....
Szomszédok, 13 éves lánnyal: éjfélig dolgoznak, tanulnak a gyerekkel, házimunka, kis munka otthon (másodállás vagy nem tudom) és lefekvés, hajnal 5-6 között kelnek is.
Volt munkatársam, akkoriban egy 11 és egy 13 éves gyerekkel: az ágyban, amikor már aludnia kellene, hallgat hangoskönyvet, az a szabadideje. Máskor nincs ideje magára.
Keresztanyám, 15 éves gyerekkel: szeretne bekuckózni és regényt olvasni, de kb évente egyszer ráér pár napig.
Szóval a gyerek stressz, felelősség és nettó időhiány.
Esetleg szeretnék, ha rendbehoztam magam lelkileg ÉS vagy otthon maradhatok vele 10 évig, vagy bejárónő és remélem, nem kell tanulni a gyerekkel minden nap órákat (az a gyereknek se jó, sőt!!!)
Van célja az életemnek jelenleg, sport, hobbik, az egészségi állapotom romlásának lassítása, szabadidő.
Jó így nektek, hogy nincs gyereketek?
Nem jó, sokat szomorkodunk miatta, hogy nem jön össze.
Szerintetek is rengeteg stresszel jár egy gyerek?
Egyelőre csak arról a stresszről van tapasztalatom, ami azért van, hogy végre összejöjjön. Már több kivizsgáláson, műtéti kezelésen túl vagyok.
Vannak céljaitok az életben, amit így könnyebb elèrni?
Van, ami könnyebb gyerek nélkül, de inkább úgy fogalmaznék hogy kisgyerek nélkül. A nagyobb gyerek már nem akkora gond és a nővérem is akkor kezdett komolyabb vállalkozásba, amikor 5 éves lett a gyereke.
Talán a munkahelyen való jelenlét könnyebb nekünk, gyerek nélkülieknek, ezt tapasztalom. Ha beteg a gyerek, akkor otthon kell vele maradnia egy szülőnek, vagy nagyszülőnek. Ugyanakkor ha gyerekem lenne, járna évente 3 nap pótszabadság, valamint gyermekápolási táppénzre mehetnék, ha a gyerek beteg lenne.
Én főleg a nagyobb gyerekeket kedvelem igazán.
Jó így. Kényelmes és problémamentes az életem.Viszont szeretnék ezen változtatni.Ha találok megfelelő párt és mindketten szeretnénk, akkor valószínű vállaljuk ezt a felelősséget.Hogy miért? Sokféleképp lehet élni az életet, gyerekként, kamaszként, fiatal felnőttként, önálló felnőttként aki egyedül boldogul mindenben.Mindegyiknek megvan a szépsége.Számomra most a szülői szerep következne.Szeretném ezt is megtapasztalni az életben,és jó lenni benne, jól csinálni minden téren.Minden korszakom előnyömre vált,mert tanultam belőle, több lettem általa.És biztos vagyok benne hogy egy saját családban is sokat fejlődne és tanulna az ember.
Valószínű megváltozna a kényelmes kis életem, de a gyerekvállalásnak is vannak szépségei.
Én azt vallom nem szabad túl sokáig leragadni egy korszaknál.Mikor meg saját gyereke van az embernek,a gyerekének is sorra jönnek a korszakai és ezáltal a szülő élete is folyamatosan változik.Mindig tanul valami újat, több lesz általa.Minden korszak szolgáltat valami célt, ami pedig viszi előre az életünket.
Úgyhogy most tök jó az egyedüllét, lubickolok benne, de később ezen szeretnék változtatni. Persze ha meglesz a megfelelő pár hozzá.
37/F
16-os, neked szövegértési gondjaid vannak.
A cukormentes azt jelenti, nincs benne cukor.
A szénsavmentes pedig azt, hogy nincs benne szénsav. Nem kell tovább komplikálni ez egy logikai , értelmezési kérdés.
Az a család, amelyikben nincs gyermek, az gyermekmentes.
#19: Ezért szép a magyar nyelv, kár, hogy nem mindenki tanulja meg.
A gyermekmentes, így egybeírva már nem "tükörfordításban" értelmezendő, van többletjelentése, a childfree magyar megfelelője. Nem annyit jelent, hogy szimplán nincs gyerek, hanem, hogy ez egy tudatos döntés eredménye. Tehát egy kisebb halmaz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!