Mit használnak az eszük helyett/mellett azok, akik jól tudják beosztani az idejüket?
Jegyzetfüzetet? Naptárat? Mobilt? (Ha igen, melyik appot?) Határidőnaplót? Cetliket?
Hogy lehet szétválasztani a magánéletet a munkától, de mégis mindegyik kapcsán képben lenni, hogy mikor mit kell tenni, hova kell menni, stb, tehát egyszerre látni mégis a teljes képet?
Az egész család közösen is használ valamit? Mit? Hogyan?
Nekem van határidőnaplóm, asztali naptáram, illetve cetliket is használok. :)
Az egyetlen közös bennük az, hogy én kézzel szeretem ezeket a dolgokat felírni, mert úgy jobban meg is jegyzem, mintha valami app-ban vezetném. Az valahogy nem az én világom.
#10 Igen, így kellene hogy intézd a munkádat.
Ha össze-vissza csinálod a dolgokat láthatod hogy nem vezet jó fél.
Havi szinten ha 1-2x haza viszed a munkát még oké.
A fontosabb dolgokat, főleg amik a távolabbi jövőben konkrét időponthoz kötődnek, simán a telefonomon a naptárba írom be. Céges e-mailemhez kötődő fiókba a munkahelyieket, magán e-mailemhez tartozó fiókba a magánjellegűeket, így az egyes fiókokhoz tartozó eseményeket be- vagy kipipálva tudom nézni egyszerre mindkettőt vagy külön-külön is.
A következő esedékes dolgokat általában az asztalomon kis cetlire is kiírom, mert így mindig szem előtt van.
Nem tudom mennyire azonos az élethelyzetünk, én egyetemista vagyok, itthoni, egyetemi, egyemen kívüli, szabadidős dolgokkal. Ez 4 külön kategória.
Van 1 kis papír naptáram, abban vezetem a ritka dolgokat: kinek mikor van szülinapja, mikor érdemes orvoshoz menni (éves vizsgálatok pl fogorvos), ilyesmik.
Van 1 heti tervezőm, oda írom fel aminek nincs fix ideje (tehát nem vizsga, interjú, találkozó), de az adott héten meg kéne csinálni, ilyenkor beírom egy random napra.
Van telefonon & gépen szerkeszthető Ms To Do appom, oda írom fel órára pontosan a dolgokat, mindennapi teendőket, naphoz köthető teendőket.
Határidőt naplót használok (hagyományos papíralapút, nálam az vált be), illetve jegyzeteket iPaden készítek.
"Hogy lehet szétválasztani a magánéletet a munkától, de mégis mindegyik kapcsán képben lenni,"
Csak tudatosan tudod szétválasztani. Nekem is gyakori hibám volt, hogy ha jött üzenet a munkahelyi Messenger-csoportba, akkor azonnal néztem. Aztán egy kisebb veszekedésnél pipa lettem, és némítottam, de meg kell mondanom, jobb azóta. Aztán ha van konkrét kérdésem, akkor felteszem a csopiban.
Szerintem pont ez a lényeg, hogy nem jegyzetelget, naplózgat, csak szimplán csinálja a dolgokat, éli az életet.
Én "fejben" felírom a főbb időpontokat, munkában a határidőt, hétvégén a kirándulást mondjuk. De most olyan dolgokat mint bevásárlás, haverokkal egy ebéd vagy sörözés, vagy takarítás nem határidőhöz kötöm, csak letudom ha van rá időm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!