Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan vizsgázzak leblokkolás...

Hogyan vizsgázzak leblokkolás nélkül?

Figyelt kérdés

Megvan a tudás a fejemben, a tanárok is tudják, hogy tudni fogom, mert órán is mindent szó szerint írok le dolgozatban.

Félek hogy gyakorlati\szóbeli vizsgán (egyben van, nem lehet leülni kidolgozni a választ), le fogok blokkolni.

Volt már idén olyan óra, ahol csak simán felelni kellett, tudtam A-Z-ig, de alig akart eszembe jutni a kezdőmondat első szava, amitől már "be tudnám rúgni a motort".

Sőt, volt, hogy össze-vissza hadováltam mindent, kb az egész mondat egy nagy kuszaság lett, mert annyira próbáltam kimondani.

Vizsgán mit csináljak? Inni nem iszok, meg nem is akarok vizsga napján, mert tetelhuzas előtt szonda fújás lesz.

Más illegális tudatmódosító anyag nem jöhet szóba!!!

Tudtok ilyen jellegű problémára bevált módszert ajánlani,vagy youtube videót küldeni? (Motivációs szabópéter idézetek rám nem hatnak, köszi)

2022. máj. 12. 20:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem vizsgán és előtte levő napokon a ginko biloba sokat tudott segiteni. Természetes és tényleg jó.

Illetve megpróbálni nem szorongani az egészen , mert amit leírtàl az mind ebből ered. Ahelyett, hogy “úristen, vizsga van és mi lesz ha nem sikerül” azt tudatositsd magadban, hogy ez CSAK egy vizsga, ha sikerül most jó, ha nem majd még próbálkozol .

2022. máj. 12. 20:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Kapsz majd papírt, arra leírod a húzott tétel anyagát, illetve amit elakarsz mondani. Fogod szépen azt a papírt, és mikor felelsz, bele-bele kukkantasz ha elakadsz. De végig is olvashatod, ami bár nem túl szép, de ez van. Kérdeznek közben és a végén 1-1 dolgot, válaszolsz rá ahogy tudsz és vége.

Ha nem jut eszedbe az elején semmi: leírsz szavakat a tételből, vagy bármilyen kifejezést, nevet, évszámot, szót ami eszedbe jut a kapott anyagról. Bármi ami feljön vele kapcsolatban, még ha a tanultak végén is volt, pl. az utolsó mondat.

Senkit nem fog érdekelni hogy nem szóról-szóra hányod vissza amit megtanultál, ha tudod miről van szó. Az sem érdekel senkit ha kihagysz 1-1 dolgot, egyébként is kérdezni fognak ha úgy érzik valami kimaradt. Majd akkor eszedbe jut, de ha nem, akkor sincs semmi.

Olyan nincs, hogy megtanulsz valamit, majd semmit nem tudsz belőle, még kérdések után, foszlányok alapján sem. Akkor valójában nem tanultad meg.

2022. máj. 12. 20:20
 3/7 A kérdező kommentje:

Első: köszönöm, azt nem írtam le, de amúgy szedek alapjáraton is gingko bilobát, most vizsgafelkészulési időszakban 2x adagot is. Jobban tudok koncentrálni tőle, de nem stresszelek kevésbé tőle.

Második: nem dolgozhatjuk ki írásban.

2022. máj. 12. 20:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az jutott eszembe, hogy hogyan tanulsz? Írod a kezdőszót és azt, hogy leírsz mindent a-z-ig. Bemagolod az egészet és azt mondod el vagy pedig érted is? El tudnád magyaràzni egy óvodàsnak? Azt mondják akkor tudsz valamit, ha azt el tudod mondani még egy óvodásnak is. Milyen tárgy/vizsga?
2022. máj. 12. 20:40
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyrészt jogszabályok, amiket nem lehet nem szószerint mondani.
2022. máj. 12. 20:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Feladat megoldáshoz szokták azt ajánlani, hogy időkorláttal lehet gyakorolni a stresszes helyzetet. Ha egy feladat megy biztosan 10 perc alatt, akkor meg kell probálni 8 perc alatt. Ha megy a 8 perc akkor csökkenteni 6 percre. Nem biztos hogy itt használható, de azért érdemes megprobálni. Megtanulod, és utánna egyre gyorsabban probálod visszamondani. Persze nem az a lényeg hogy hadarjál, hanem hogy ezzel mesterségesen feszültséget keltesz, hátha sikerül hozzászoknod a stresszhez.
2022. máj. 13. 06:07
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon lámpalázas vagyok, de el tudom hitetni a hallgatósággal, hogy ez nem így van. Első lépésként otthon hangosan be kell gyakorolni a mondandód, hogy megszokd a hangod. Nekem még az szokott segíteni, hogy nem nézek sokat a hallgatóságra, csak egy-egy pillanatra, annyira, hogy az még éppen ne stresszeljen jobban. Pl nagy csoport előtt caak azokra nézek, akiket minimum kedvelek, vagy el a padsorok közt a falra. Ha meg csak pár tanár előtt vizsgázok, akkor is vagy a velem szemben ülő mellé nézek valahová, vagy a legszimpatikusabbra. Illetve figyelj a töltelékszavakra, ne mond azt, hogy "ööö" és egyebek, ezt be tudod gyakorolni egyedül is. Plusz menj az esélytelenek nyugalmával, hogy itt bármi lesz, nem baj, a tétnélküliség sokat javít a stresszen. Ha az a baj, hogy nincs kidolgozási idő, akkor otthon magadnak készülj fel azzal, hogy akár minden egyes tételhez kitalálod a kezdést.
2022. máj. 13. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!