Amikor nagyon sok az elintéznivaló akkor mit lehet tenni a leblokkolás ellen?
Olyan sok dolog (sok apróság is) van a tennivalóim listáján, hogy néha úgy érzem leblokkolok. Nem tudom melyikkel kezdjem.
Ha bele is kezdek egybe hamar azon jár az eszem, hogy inkább egy másik ügyet kéne intézni. Oda-vissza pattog az agyam. Nehéz koncentráltnak maradni.
Ez ellen lehet valamit tenni?
Légyszi a továbbiakban olyan válaszoljon, aki érti a kérdést.
Köszönöm.
Ertem, amit irsz, Kerdezo. Blokkolas nem szokott nalam lenni, csak oda-vissza ugralnak a gondolataim, amikor sok a teendo.
Nekem ilyenkor az szokott segiteni, hogy felirom az osszes teendomet, es priorizalok: melyik a legsurgosebb feladat. Mivel mindent felirtam, megnyugszok, hogy nem felejtek el semmit. Es utana elkezdem megoldani a feladatokat. Ami kesz van, kihuzom a listarol :)
Amit meg szoktak javasolni: rangsorolni a feladatokat a szerint, hogy mi:
1) fontos es surgos
2) fontos, de nem surgos
3) surgos, de nem fontos
4) se nem surgos, se nem fontos
Es ertelemszeruen a fontos es surgos feladatokkal kell kezdeni. Ezt en pl ugy kovetem, hogy a nem surgos feladatokat beirom akkorra a naptaramba, amikor nyugis idoszak varhato.
Remelem, ezek az apro technikak segitenek :)
Utolsónak köszönöm. :)
Az első úgy látom azt se tudja merre van arccal. Neki köszönjük, tőle több észrevételt nem várunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!