Tapintatlanság ezt megkérdezni?
Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, nem a barátnőm, nem családtag, de azért jó kapcsolatunk van, szoktunk néha kicsit személyesebb dolgokról is beszélni. Pár hete kórházba került, most már úgy tudom, kijött. Azt, hogy kórházban volt, tőle tudtam meg. Kíváncsi vagyok, mi történt, hogy történt, most már jól van-e, szerintetek ha legközelebb beszélünk, erre rá merjek kérdezni, vagy nem illik? Nem akarok indiszkrét lenni. Egyébként szinte biztos vagyok benne, hogy ha velem történne ilyen, ő is megkérdezné, hogy mi volt.2022. máj. 7. 20:25
1/8 anonim válasza:
Ez inkább egy szép gesztus...nem hiszem hogy gond lenne belőle.
2/8 anonim válasza:
Ilyenekre szerintem alap rákérdezni; személy szerint inkább azt furcsállnám ha egy ismerősöm csak úgy ignorála ilyesmit, és nem érdeklődne, hogy mi volt/hogy vagyok.
3/8 A kérdező kommentje:
Igen, valamennyire biztos felhozom, csak nem tudom, mi volt a problémája, és azért történhetnek olyan dolgok is, ami az embernek ciki, nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni.
2022. máj. 7. 20:37
4/8 anonim válasza:
En kb annyit mondanek, h kicsit aggodtam, h korhazban volt, de nem mertem szoba hozni. Remelem, h mar minden rendben van.
Aztan, ha akarja elmondja, ha nem, nem.
Esetleg meg annyit, h barmit segithetek, csak szoljon.
5/8 anonim válasza:
A helyedben nem direktbe kérdeznék rá, hogy mivel került kórházba. Inkább úgy érdeklődnék, hogy jobban van-e, és maradéktalanul megoldódott-e minden, ami kórházi kezelést igényelt. Erre válaszolhat simán igent vagy nemet is, de ha úgy érzi, hogy van hozzá közöd, akkor el fogja mondani, hogy mi történt.
6/8 anonim válasza:
Tőle tudod, hogy kórházban volt. Ha akarta volna, részletezte volna. Én nem örülnék az ilyen kíváncsiskodásnak.
7/8 anonim válasza:
Azt kérdezd meg, hogy jól van-e, a részeteket meg elmondja, ha akarja.
8/8 anonim válasza:
"ha akarja, akkor elmondja" hát nem tudom gyerekek, már csak magamból kiindulva sose kezdenék el részletezni ilyesmit, hacsak nem kérdeznek vissza, hogy mi van velem. Még akkor sem, ha amúgy szívesen beszélnék róla...
Ha nem kérdez valaki vissza, az általában azt is jelenti, hogy nem érdekli a mondanivalód.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!