Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tehetnék az ellen hogy...

Mit tehetnék az ellen hogy amit mondanak nem tudom fejben tartani?

Figyelt kérdés
Van egy kis autizmusom, és olyan az agyam mint egy szita, amit mondanak egyik fülemen be megy másikon ki, nem tudom megjegyezni a lényeges információkat. Ezért nem szeretek telefonálni, se ügyet intézni. Mert mondanak valami fontosat és miután lerakom a telefont vagy ki jövök a helyről, már nem emlékszem mit mondtak.
2022. máj. 5. 10:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Le is lehet írni...
2022. máj. 5. 10:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Amit tudok leírok, de lassabb is vagyok az átlagnál, lassabban megy az írás, és ha pl telefonba mondják azt leírom és gyakran kínosnak érzem visszakérdezni hogy mit is mondott. Ezért lenne jó ha meg tudnám jegyezni fejbe mindent amit mondanak. Ha lenne ilyen fejlesztő gyakorlat annak örülnék
2022. máj. 5. 10:23
 3/5 anonim ***** válasza:

A telefonra telepíts hívásrögzítőt, a zsebedben meg legyen egy ilyesmi:

[link]

2022. máj. 5. 10:28
 4/5 anonim ***** válasza:
A memóriafejlesztéshez nincs tippem, de én pl. a telefonom hangrögzítőjével szoktam felvenni néha, amikor fontos dologról van szó. Nálunk pl. egyórás munkaértekezletek vannak néha, de a lényeges információ mindig egy-két perc, az összes többi csak mellébeszélés, ezért mire vége az értekezletnek, a lényeget kb. el is felejtem. Utólag otthon vissza szoktam hallgatni, és felírom a lényeget egy külön füzetbe, amiben a munkával kapcsolatos utasítások vannak. :)
2022. máj. 5. 10:35
 5/5 anonim ***** válasza:

"kínosnak érzem visszakérdezni hogy mit is mondott"

60 éves elmúltam, egész életemben vizuális típus voltam, és az auditivitásom zéróhoz tartott mindig. Én nem szégyellek visszakérdezni. Szoktam ajánlani, hogy küldje el emailben, és majd válaszolok rá. De ha nem, akkor elmondom neki, hogy vizuális típus vagyok, szóban egy kicsit döcögősebb lesz. És ennyi...

2022. máj. 6. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!