Csak én látom úgy, hogy nem mindegyik, de sok kutyaszerető gazdi emberutáló?
Sok sétánál megesik, hogy a másik gazdi olyant mond, hogy a kutyák jobbak mint az emberek és inkább bízik a kutyákban, mint az emberekben.
Vagy elmegyek egy nyílt napra, rendezvényre és a gondozók a kutyával nagyon jól bánnak, de az emberekkel nagyon flegmák, ha az ember nem tud valamit a kutyákról akkor nem elmagyaráznák, hanem úgy tesznek mintha halálos bűn lenne és ha az ember egy normális kérdést tesz fel az eseménnyel vagy a kutyákkal kapcsolatban, akkor forgatják a szemüket, aztán ahogy arrébb megy, elkezdik kibeszélni.
Meg minden dologra, ami nem is állatkínzás rávágják, hogy állatkínáz meg hogy szegény kutyáknak az ember nevü szörnyeteggel kell élni.
Ezeket csak én látom vagy más is észrevette?
"Konkrétan az egyik barátnőmön figyeltem meg, hogy a kutyát bent tartja, bemehet a konyhába, felmehet az ágyra, gügyög hozzá, puszilgatja, de az anyukájával olyan minősíthetetlen stílusban beszél, hogy az embernek kinyílik a bicska tőle a zsebében."
Viszont kívülállóként nem biztos, hogy tudod, milyen a kapcsolata az anyjával, mi az előzménye annak, hogy így viselkedik vele. Az én anyukám például pszichés beteg, üldözési mániája van, és ezt kivetíti másokra is. Tud normálisan is viselkedni, amikor éppen hajlandó gyógyszert szedni, de nincs betegségtudata, és hozta már a családot kellemetlen helyzetbe. Nincs mindig türelmem hozzá, és másnak sem lenne, ha meglátogatom a szüleimet, nem maradok sokáig, amíg együtt éltem velük, nagyon lemerített.
"Ezt a stílust pedig rendszerint szilveszter előtt a facebook kommentszekciókban lehet olvasni, hogy hogyan nyilvánulnak meg állatszeretők, de egyébként embergyűlölők, akkor amikor a másik embert fellógatnák egy lámpaoszlopra, amiért az szeretné megnézni a tüzijátékot."
A tűzijátékkal nem lenne semmi baj, ha az emberek képesek lennének kulturáltan használni, és nem azt lehetne olvasni minden évben, hogy mennyi tűzeset volt emiatt. Én szeretném biztonságban érezni magam szilveszterkor is, nem állandó készültségben lenni, mikor kell elhagyni a lakást, mert valami hülye nem tudta betartani a biztonsági előírásokat. Állattartástól függetlenül úgy gondolom, hogy korlátozni kellene a tűzijáték használatát.
Ha egy kutyának enni adsz, foglalkozol vele és nem bántod élete végéig hűséges lesz hozzád! Az emberekről ez elmondható?!
Ne játszuk az álszentet, hogy “minket soha nem bántott meg senki , és azok utalják az embereket akik csalódtak” .. -szerintem meg mindenki csalódott már így vagy úgy valakiben, de ha mégsem valószínűleg te okoztál csalódást.
En kijelentem, hogy jobban szeretem az állatokat, és igen megbántottak milliószor már … olyan döfte a hátamba a kést aki a legközelebb állt hozzám. DE ettől függetlenül segítek az embereken ahol tudok, és még mindig hiszek abban, hogy van jóság, de ha választanom kéne szívesebben tölteném a szabadidőm a kiskutyám társaságában.
Az ember egy állat.
A kutya ember!
Remélem mindent elmondtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!