Csak én látom úgy, hogy nem mindegyik, de sok kutyaszerető gazdi emberutáló?
Sok sétánál megesik, hogy a másik gazdi olyant mond, hogy a kutyák jobbak mint az emberek és inkább bízik a kutyákban, mint az emberekben.
Vagy elmegyek egy nyílt napra, rendezvényre és a gondozók a kutyával nagyon jól bánnak, de az emberekkel nagyon flegmák, ha az ember nem tud valamit a kutyákról akkor nem elmagyaráznák, hanem úgy tesznek mintha halálos bűn lenne és ha az ember egy normális kérdést tesz fel az eseménnyel vagy a kutyákkal kapcsolatban, akkor forgatják a szemüket, aztán ahogy arrébb megy, elkezdik kibeszélni.
Meg minden dologra, ami nem is állatkínzás rávágják, hogy állatkínáz meg hogy szegény kutyáknak az ember nevü szörnyeteggel kell élni.
Ezeket csak én látom vagy más is észrevette?
"A kutyának nincs semmilyen elvárása a gazda felé, akkor is hűséges marad, ha naponta bottal megverik."
Akkor miért szöknek meg mégis, ha megtehetik, és nem láncra vannak verve?
Az igaz, hogy egy kutya érzések alapján cselekszik. Ahol jól érzi magát, beszokott már, nem új, ott kötődik a gazdihoz.
Mi a kutyasuliban csináltunk olyan feladatot, ami abból állt, hogy a kutyát szabadon engedtük és amikor láttuk, hogy játszik, el kellett bújnunk.
Azt figyelték elsősorban, hogy a kutya mennyi idő alatt veszi észre, hogy a gazdija eltűnt és kezdi keresni.
Főleg azt korrigálták, hogy a kutya figyelme ne legyen elterelhető és játék közben is figyelje a gazdiját.
Ott is azt vettem észre, hogy ahol a kutya és a gazdi régebb óta együtt van, ott a kutya azonnal észrevette, a kezdőgazdiknál meg lesz.arta. :D
Szerintem ez is csak egy olyan mantra, amit a kívülállók fújnak.
Ha igaz lenne, családos embereknek alig-alig lenne kutyája
18, igen, a Facebookot el is felejtettem, pedig ott is láttam már hajmeresztő csevegéseket. Volt olyan eset, hogy egy nőt gyaláztak ott, akiről azt is tudták, hogy kemoterápiás kezelésre jár, sőt még úgy kezelték ezt mintha valami hiszti lenne a részéről. Nem ismerem a nőt személyesen, de nagyon sajnáltam őt. :/
Többek között ezért is lépek már ki a kutyás csoportokból, ha beraknak vagy némítom és rejtem el őket, mert nagyon elkeserítő azt olvasni, ahogy az emberek támadják egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!