Utólag visszagondolva milyen jelei voltak annak hogy az idős kutyátoknak lejárt az ideje?
Van amikor jobb elengedni.
Emberi önzőségnek tartom amikor egy állat már haldoklik, de csakazértis életben tatjuk.
Volt beteg jószágom, elengedtem amikor itt volt az ideje...
Nekem szép lassan belassult a drága, nem akart nagyon mozogni, már nem igazán volt kedve odajönni hozzád hogy megsimogassad. Főleg az utolsó pár hónapban csak úgy létezett.
Mikor kintmaradt az esőn és nem volt hajlandó elmenni a kutyaházáig akkor mondtuk hogy itt az idő kihívni az állatorvost és el kell altatnunk mert ez így csak szenvedés lesz, megért 15 évet, ennyi volt.
Másik kutyánk egy kicsi yorki volt 14 éves koráig semmi baja nem volt látszólag, napi 5-10kmt sétáltunk, viszont hirtelen leromlott az állapota mikor bejöttek az esős idők és nemnagyon tudtunk vele sétálni, sajnos a mi állatorvozunk nem volt és máshoz kellett elvinni, ő el akart végeztetni mindenféle vizsgálatot, 1-2t meg is csináltattunk, de mikor visszajött az állatorvosunk akkor mondta hogy ehhez nem kell vizsgálat, vizesedik szegény, valószínűleg nem bírja a szíve, hiába kapott vízhajtót nem segített rajta és elkezdett fulladozni, ezért őt is elaltattuk.
Szerintem nem szabad minden áron megmenteni egy állatot, lehet él még egy pár hónapot, lehet hogy egy évet, de miért tennéd tönkre az eddigi szép életét azzal hogy hónapokon át szenved, ez csak neked "jó".
Az enyém nem lassult be jelentősen, viszont nagyon sokat aludt. Többet, mint amennyit ébren volt, ebből már tudtam, hogy közeleg az idő. Az utolsó 2-3 napban döglegyek (nyár volt) jelentek meg körülötte (pedig még élt, de már a legyek is érezték, viszont nem volt beteg!)
Nagytestű kutya volt, 13 éves.
Ha az orvos javasolja, elfogadtam volna, nem bíráltam volna felül, hiszen én nem értek hozzá úgy mint ő, aki évekig tanulta. Látva az állapotát, szinte biztos voltam benne hogy nem hozhatjuk már élve haza.
De mégcsak fel sem merült az altatás, pedig mutattam milyen gyenge, nehézkes, lassú.
Persze hogy rossz néznem, én is szenvedek vele, remegek, görcsöl, ég a gyomrom, fáj a fejem, a szemem, még a szívem is.
Most is elvonult tőlünk. 😞😢
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!