Milyen jelei vannak, hogy a kutya akar a falkavezér, a dominánsabb lenni?
Szófogadó kutyáról van szó aki rengeteg törődést kap. Az alap engedelmesség, trükkök mennek neki (kivéve a hanyatfekvés az istenér nem akar lefeküdni a hátára).
A 10 hónapos szeretetgombóc elkezd elsőnek meghajolni (fej lent, popsi fent) majd el kezd rád ugatni, bökdösni a kezed, neha lábbal meglökni. Gondolom ilyenkot figyelmet akar, hogy játszunk vele. Viszont próbálom megvárni, hogy lenyugodjon. Oda hívni de nem is jön a közelembe. Már fogtam meg a grabancát, hogy nem szabad. Amikot ugrott picit a lábára léptem, hogy nem szabad. Már letepertem a földre is.
Nyugodtan és határozottan mondom neki, egyszerűen nem érti. Zártam már ki, hogy lássa, ezt nek szabad. 2 hétig kb ment a dolog, tegnap megint elkezdte.
Egyértelműen játszani akar, hogyan tudnám erről leszokatni.
Amióta ez van a NEM gyakorlása is megy, lerakok valamit és nem nyúlhat hozzá.
A nemnél mozgatom a kezem "ejnyebejnye" mozdulattal és ha ugy tartom a kezem vagyis az ujjam addig ugrizik, hogy elérje és megbökje.
Ez az egyetlen gond amit nem tudom, hogy miért nem érti meg. Ötletek?
Mivel 9 hónapos ez a próbálkozása a határok feszegetésére? Mindig akkor játszok vele, ha nyugodt így nem tudom, hogy honnan jött ez a viselkedése
Nálunk 35 kilós a kutymó. Tudom, hogy játék mert a testtartása azt árulja el. De az ugrálás és az ugatás, a bökdösés is figyelemfelhívás jele. Amikor rámpattog a versenysúlyával majd ellöki a 49 kilómat és sajnos tud fájni. Amikor rászólok behódol majd kezdi ismét. Az ugrálás üdvözléskor legalább már nem rám csak előttem történik.
Gondoltam kikérem az emberek gondolatat viselkedését illetoen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!