Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Utólag visszagondolva milyen...

Utólag visszagondolva milyen jelei voltak annak hogy az idős kutyátoknak lejárt az ideje?

Figyelt kérdés
Az én 15 éves kutyám állapota napok alatt gyorsan leromlott, ma már borzalmasan gyenge, alig áll a saját lábain, teljesen lelassult. Ölben elvittük az állatorvoshoz is, mert egyszerűen nincs benne erő... tudom hogy idő kell, hogy hasson a gyógyszer is de én nem hiszem hogy az a baja, vagy csak az, amit ő gondolt, mert el van gyengülve, szomorú, kedvetlen, időnként összerándul, megáll, és csak néz maga elé, tegnap elvonult tőlünk, hányt is, étvágya nincs, eddig iszogatott, de már azt sem, fecskendőből itatom. Így már a gyógyszerét se tudom hogy fogom beadni. Ezek a végelgyengülés jelei? Nem akarom elveszíteni még nem állok rá készen 😭😭😭

2022. jan. 21. 15:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
A miénk elkezdett lebénulni. Előtte már a hallása, látása sem volt az igazi. Ott már egyértelmű volt, hogy eljött az ideje, egy 14 éves kutyánál már értelmetlen lett volna hosszas gyógyszeres kezelésbe kezdeni, ami lehet eredménytelen is lett volna.
2022. jan. 21. 16:33
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

#10 Sajnos nem minden állatorvos képviseli az állat érdekeit, egy részüknek sok pénzt hoz az, ha él még az eb.

Nehéz döntést neked kell meghoznod, a te kutyád ha azt látod, hogy szenved akkor neked kell azt mondanod hogy ennyi volt.

Ez az állattartás része, nem csak öröm és boldogság, mindenkinek fel kell készülnie hogy egy ilyen döntést meg kell hoznia mikor kedvencünk az ideje végéhez ér.

2022. jan. 21. 17:17
 13/19 anonim ***** válasza:
74%

Nos az orvos nem javasolt altatást, ma kapott gyógyszert még simán helyre jöhet. Ahogy írtad is a gyógyszer sem egyből hat. Türelem! Nem is evett, hányt is persze, hogy legyengült.

Remélem meggyógyul és erőre kap.

2022. jan. 21. 21:49
 14/19 A kérdező kommentje:

Elment, vége.

Nem javult, rohamosan romlott az állapota, rosszul volt! Az ügyeletes állatorvos lerázott hogy ő most pihen! Ezután mire találtam egy másikat aki kijött (akire az ügyeletes azt mondta ne hívjam mert nem kisállatokkal foglalkozik) addigra már nagyon szenvedett, rohamai voltak. 1-2 óra szenvedéstől tudtam csak megkímélni Őt.

Nélküle minden elviselhetetlenül csendes és üres. Én is kérhettem volna abból az injekcióból.

2022. jan. 22. 08:28
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne, sajnálom kérdező, részvétem!
2022. jan. 22. 10:32
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen. :( az enyém 12 éves korában összeesett, felemeltem a 40 kilóját és rohantam vele az állatorvoshoz. 10 percre volt kocsival az út, de az autóban meghalt. :(
2022. jan. 22. 12:29
 17/19 A kérdező kommentje:

Azért ne pontozzátok le úgy a tizenhármast, csak egy kis lelket akart önteni belém.

Köszönöm a részvétnyilvánítást.

Utolsó nem lehetett könnyű feldolgoznod, engem még ez a pár napos leépülés is felkavaró hirtelenséggel ért, úgy érzem mintha le lennék maradva, igazából nem is sirattam még igazán, mintha még nem fogtam volna föl...

2022. jan. 22. 17:02
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

13. vagyok. Egyrészt, illetve bíztam is benne, hogy meggyógyulhat, mert az orvos látott rá esélyt. (Nem feltételezem az orvosról, hogya pénzért tette volna, nem is ismerem).

Megpróbáltatok mindent és amikor már egészen biztos nem volt mit tenni, megvédted az indokolatlan szenvedéstől.

Végig vele voltál és küzdöttél érte és végig érezte, hogy szereted.

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült meggyógyulnia. Részvétem!

És kitartást neked!Erőt meríthetsz a kutyusod iránt érzett szeretetből és az övéből is, az nem múlt el,örökre veled marad.

2022. jan. 23. 13:21
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Miénk 15 évet élt Ónémetjuhász Nekünk egyre kevesebbet evett, kereste a helyét szerintem azért hogy hol hunyjon el... A végén már menni se bírt csak feküdt úgy etettük de egyre kevesebbet evett...Ki akartuk hívni az állatorvost mert már sajnáltuk de mire kihívtuk volna reggelre már elment... :( A kedvenc helyén ahol mindig feküdt az udvaron ott találtuk meg, ott tért örök nyugovóra.
2022. jan. 23. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!