Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért veri magát földhöz...

Miért veri magát földhöz ennyi ember, ha valaki használ angol kifejezéseket is?

Figyelt kérdés

Miért kell mindent kényszeresen lefordítgatni magyarra? Nem azt mondom, hogy beszéljen mindenki hunglishul, egyszerűen csak nem értem, miért van az, hogy ennyi embernek ez élete problémája. Annyiféle nyelvjárás, szleng, egyéb létezik már, annyiféle szakma és kör használ egyedi szavakat, annyi embernek más és más a szavajárása, miért kell másokat baszogatni azért, mert másképp fejezik ki magukat?

Engem gyerekkoromban folyamatosan bántottak, mert Somogy megyében bejáratott szavakat használtam, mivel ott nőttem fel, csak Budapesten jártam gimnáziumba. Rohadt szar volt, hogy nem a mondandómat akarják hallani, hanem azon röhögnek, hogy vidékiesen beszélek. Kit érdekel, hogy nem azt mondom, hogy kotor, hanem hogy fötör? Komolyan, miért kell átnevelni meg belekötni hülyeségekbe? Unalmas, hogy felnőttként ezt művelik egyesek az angollal vagy az idegen szavakkal (pl. frenetikus, triviális szavakon is láttam már kiborulni embereket).

2022. ápr. 29. 18:51
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
68%

Miért nem? Bocsánat, nem kötekedés, de tényleg érdekel.

Konkrétan a mobbing lefordítása németről magyarra ez.

A bullyingra pedig írod, nem lehet bántalmazásként titulálni, de a jelentése szerint

"Kiszolgáltatott személy BÁNTALMAZÁSA. Rossz bánásmód valakivel szemben az erősebb, hatalmasabb által."

Szerintem, ha azt mondom, bántalmaztak az iskolában vagy molesztáltak, ugyanúgy megértenének, mintha azt mondanám, hogy az iskolai bullying áldozata voltam vagy a suliban ment a mobbingolás, aminek én is áldozata lettem.

Annyi különbséggel, hogy egy angolul vagy németül nem tudó ismerősöm jobban meg fogja érteni, ha nagyarul mondom neki.

A mobbingolást anno nekem is ki kellett keresnem, hogy mi a pö.cs...

2022. ápr. 30. 00:48
 22/24 anonim ***** válasza:
50%

Nézd meg például a gyermek bántalmazása nem csak fizikai úton történhet, az is annak minősül, ha mentálisan okoznak kárt a gyereknek, hiszen a lényeg, hogy a szülő a gyermek felett áll, a gyerek neki ki van szolgáltatva.

Az isklában detto. Attól, hogy egy ujjal nem értek hozzám ugyanúgy bántalmazhattak az osztály menőarcai, akik magasabb szinten voltak, amíg én nekik voltam kiszolgáltatva, mert az én fizikai és mentális egészségem a kezükben volt,molesztáltak, mert tolakodó módon zavartak; alkalmatlankodva nyugtalanítottak, a tanárok akik magasabb szinten voltak nekik is ki voltam szolgálva.

2022. ápr. 30. 00:55
 23/24 anonim ***** válasza:
Szolgáltatva
2022. ápr. 30. 00:55
 24/24 anonim ***** válasza:
Szia ! Én írtam ki tegnap délelőtt azt a kérdést ! Elég sokan és értelmesen megválaszolták. Kicsit sok volt már a crimpie meg a többi.
2022. ápr. 30. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!