A terhes nők miért hiszik magukat istennőnek attól, hogy terhesek?
Rihanna meg Emily Ratajkowski (lehet rosszul írtam) kapcsán merült fel. Mindketten amikor teherbe estek, kb ez lett az identitásuk. Rihanna amióta terhes, rendesen félisten módjára mászkál fel-alá, -20 és 30 fokban is kilóg a hasa. Beyoncé régebben amikor terhes volt, felfuxozva készítetett magáról fotókat, ahol úgy pózolt, mint valami érinthetetlen, felsőbbrendű termékenységi istennő. Emily meg éppen csak azt nem posztolta ki, hogy hogyan csinálták meg a gyereket vagy hogy milyen színűre festette át a wc kagylót, amikor rosszullétekkel küzdött.
Az ismerőseim között is megfigyeltem ezt a jelenséget. Amint teherbe esik egy nő, a teljes személyisége eltűnik. Minden ami őt jellemzi, az az, hogy "terhes". Minden második nőismerősöm félpucér terhesfotókat posztol magáról cringe szentimentális dumákkal, elmosódott pacaszerű ultrahangfotókkal halmozzák el a közösségi hálót, mindenki ugyanazokat a sablonos paneleket használja a posztjaiban "csodavárásról" meg arról, hogy "most nyert minden értelmet". Ami még furcsább, hogy teljes meggyőződésük, hogy ez kivétel nélkül mindenkit érdekel. Pedig ha belegondolunk objektívan, a terhes has például nem kifejezetten szép látvány.
Átvettük az amcsiktól a gender reveal partykat meg egyre divatosabbak az egyéb teljesen feleleges, önfényezésből álló események, amik végigkísérik a terhességet és kb az a funkciójuk, hogy a terhes nő (meg az apa is) minél több figyelmet kaphasson és minél több nyáltól csöpögő poszt születhessen.
A terhes nők 0-24 a hasukat tapogatják, bármit is csinálnak éppen. Bármi van, a téma az ő terhességük legyen. Később következik a mártírkodás, ők a saját fejükben tulajdonképpen hősök, áldozatok és istennők egyben, akik valami olyasmit hoztak létre, amit még soha senki. Közben meg erre a legtöbb nő képes és meg is teszik, semmi különleges nincs benne. Az ember évezredek óta szaporodik, ez nem egy új dolog, hogy lehet, hogy ettől még mindig ennyire meg van őrülve mindenki? Mert amúgy a körülöttük lévő emberek is általában zombi módjára csöpögtetik a nyálukat, mintha nem lenne holnap.
Ilyeneket, hogy "Ha NeM TeTsZiK Ne NéZd" felesleges ideírni válasznak, mert ők teszik ki ezeket, lehet róla véleményem és kíváncsi is lehetek, hogy mi okozza ezt. A választ szeretném tudni, hogy ez miért lett ennyire intenzív az elmúlt években.
Ez pusztán a hormonok műve, hogy ilyenkor az ember nem tud racionálisan gondolkodni? Vagy társadalmi okai is vannak?
Egyébként vannak emberek, akik képesek a gyerekvárást nem úgy közölni, hogy mindenki elhányja magát. Ha már muszáj közölni.
A többség sajnos nem ilyen, vagy túlzásba viszik és elhalmoznak az érdektelen képeikkel mindent, vagy nem tesznek sokat, de az is épp elég indokolatlan.
Láttam nemrég pl ezt a képet:
Hát most nem ezért, de ez szerintem baromi ízléstelen. Azt félretéve, hogy nőnapra ilyet kitenni amúgy is gáz, az ilyen posztok ordítják, hogy "ja a nők biztos jók másban is, de nézd már milyen jó inkubátorok!", maga a kép is olyan, hogy ez nem fog érzelmeket kiváltani senkiből, max a nagyon közeli hozzátartozókból. A többiek számára ez nem egy meghitt kép, hanem inkább érthetetlen, hogy miért jó azt a púpot furcsa szögből premierplánban elölről lefotózni és felpakolni instára. Nem szép látvány és nem érdekel senkit. Miért nem pózolnak mondjuk együtt vagy ilyesmi?
Meg ahogy mondtam: senkit nem érdekel. Ízléstelen is és mindenki leszarja kinek hogy nő a "pocakja".
A másik kedvencem a szülés utáni képek.
Anyukának fél melle kint, a gyerek tiszta trutyi. Ez sem érdekel senkit. Pláne nem való egy közösségi oldalra. Jó, hogy nem mutatják telibe az egész folyamatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!