A terhes nők miért hiszik magukat istennőnek attól, hogy terhesek?
Rihanna meg Emily Ratajkowski (lehet rosszul írtam) kapcsán merült fel. Mindketten amikor teherbe estek, kb ez lett az identitásuk. Rihanna amióta terhes, rendesen félisten módjára mászkál fel-alá, -20 és 30 fokban is kilóg a hasa. Beyoncé régebben amikor terhes volt, felfuxozva készítetett magáról fotókat, ahol úgy pózolt, mint valami érinthetetlen, felsőbbrendű termékenységi istennő. Emily meg éppen csak azt nem posztolta ki, hogy hogyan csinálták meg a gyereket vagy hogy milyen színűre festette át a wc kagylót, amikor rosszullétekkel küzdött.
Az ismerőseim között is megfigyeltem ezt a jelenséget. Amint teherbe esik egy nő, a teljes személyisége eltűnik. Minden ami őt jellemzi, az az, hogy "terhes". Minden második nőismerősöm félpucér terhesfotókat posztol magáról cringe szentimentális dumákkal, elmosódott pacaszerű ultrahangfotókkal halmozzák el a közösségi hálót, mindenki ugyanazokat a sablonos paneleket használja a posztjaiban "csodavárásról" meg arról, hogy "most nyert minden értelmet". Ami még furcsább, hogy teljes meggyőződésük, hogy ez kivétel nélkül mindenkit érdekel. Pedig ha belegondolunk objektívan, a terhes has például nem kifejezetten szép látvány.
Átvettük az amcsiktól a gender reveal partykat meg egyre divatosabbak az egyéb teljesen feleleges, önfényezésből álló események, amik végigkísérik a terhességet és kb az a funkciójuk, hogy a terhes nő (meg az apa is) minél több figyelmet kaphasson és minél több nyáltól csöpögő poszt születhessen.
A terhes nők 0-24 a hasukat tapogatják, bármit is csinálnak éppen. Bármi van, a téma az ő terhességük legyen. Később következik a mártírkodás, ők a saját fejükben tulajdonképpen hősök, áldozatok és istennők egyben, akik valami olyasmit hoztak létre, amit még soha senki. Közben meg erre a legtöbb nő képes és meg is teszik, semmi különleges nincs benne. Az ember évezredek óta szaporodik, ez nem egy új dolog, hogy lehet, hogy ettől még mindig ennyire meg van őrülve mindenki? Mert amúgy a körülöttük lévő emberek is általában zombi módjára csöpögtetik a nyálukat, mintha nem lenne holnap.
Ilyeneket, hogy "Ha NeM TeTsZiK Ne NéZd" felesleges ideírni válasznak, mert ők teszik ki ezeket, lehet róla véleményem és kíváncsi is lehetek, hogy mi okozza ezt. A választ szeretném tudni, hogy ez miért lett ennyire intenzív az elmúlt években.
Ez pusztán a hormonok műve, hogy ilyenkor az ember nem tud racionálisan gondolkodni? Vagy társadalmi okai is vannak?
Igen azt kihangsúlyoznám én is: természetesen nem minden terhes nő ilyen.
#4 Én most kifejezetten a terhesség, mint állapot indokolatlan istenítéséről beszélek, nem a gyerek felneveléséről, az már egy új szakasz. A gyereknevelés nehéz és nem túl hálás meló, nyilván megváltozik tőle az ember élete, ezt tudjuk.
#8 Betalált a kérdés, látom. Még mindig megosztó téma ez valamiért. Egyébként említettem, hogy az ismerőseim között is rengeteg az ilyen. Az ő nevüket nyilván nem fogom beleírni, a világsztárokat mint példa tettem bele.
Kizárólag azért vered magad emiatt, mert a terhesség egy olyan dolog, ami téged hidegen hagy (esetleg sosem lehet benne részed).
Inkább az a ritka ha valakinek a személyisége nem hajlik el valami felé. Munka, egy hobbi, politikai nézet (férfiaknál a b..aszás) életvitel - ezek full mindennapos dolgok, amik egy teljes életen át kiteszik egy-egy ember gondolatainak a nagy részét.
Vagy ott vannak még a terhességhez hasonló múló állapotok, mint a gyász; na az is megváltoztat egy jó időre.
A terhesség és kismamaság abban különbözik ezektől, hogy bennük nincs érték a többség szemében. A társadalom fele sosem fogja tudni átélni hogy milyen terhesnek lenni, azaz ez nem egy univerzális élmény, annak ellenére hogy ez talán a legnagyobb horderejű dolog ami csak történhet egy emberi lénnyel.
Ha pedig nem tudja átélni valaki, akkor nem is tud együtt érezni a terhesekkel, empátia nélkül pedig az egyetlen reakciójuk a terhes nők örömére nyilván az, hogy jolva, le fogsz elleni, tudjuk, nem kell róla pofázni.
Próbálj meg kb egy hétig arra fókuszálni, hogy kinek mi a "megszállottsága", mert a többségnek van valami. Pl ha amúgy is celebimádó vagy, akkor figyeld meg, hogy hányszor mondják ezek az a emberek, hogy a munkájuk az életük. Vagy figyelj arra, hogy bizonyos emberek mindig egy témánál kötnek ki (pl politika/nőzés/sport).
Sok ilyen fel fog tűnni, mert ez teljesen mindennapos dolog. Ha pedig már feltűnt, akkor kérdezd már meg magadtól: miért jogos, hogy bizonyos emberektől ez bassza a szemed, míg másoktól nem?
A hírességek eleve azért híresek, mert szeretnek a figyelem középpontjában lenni. A terhesség+ kisbabás kor elég idő ahhoz, hogy elfelejtsék őket, ilyenkor nem tudnak koncertezni, max egy kismama fotózás van. Ezért ilyenkor magával a terhességgel provokálnak.
A hétköznapi emberből meg van két fajta. Én egy képet raktam fel a gyerekről, azt is azért, hogy ha valaki esetleg próbálkozni akarna, az tudja, hogy családos vagyok. Sem pocakos, sem ultrahangos képet nem tettem fel. A másik a mindent kiposztolók. Engem is idegesítenek, leveszem a követést vagy tiltok, ha megunom. Valamiért nem tudják felfogni, hogy a gyerekvállalás csak annak családnak csoda, ahova érkezik. Egyébként meg a kutyát nem érdekli Pistike ahogy a piros kisautójával játszik.
Nem tudom, de elég undorító, amit pár pulyaszóró leművel. Múltkor volt valami nyugdíjas akció valamelyik boltban, 5%-ot kaptak a nyugdíjasok keddenként.
A cikk alatti kommentben habzó nyállal vergődtek a gyerekszarók, hogy ők miért nem kapnak. Ja igen, a másik 62839484 kedvezményük mellé még ez is kellene, aztán szerencsétlen öreg legalább dolgozott életében, amíg ezek otthon valagat meresztenek és követelőznek a pulyapajzs mögé bújva - és még arra sem futja, hogy azokat a neveletlen szarzsákokat megneveljék annyira, hogy ne akarja őket mindenki felrúgni, ha mennek valahova.
Nekem semmi bajom a gyerekekkel, szeretem őket. TÉNYLEG. És a szülőkkel sincs semmi bajom, amennyiben ellátják a kötelességüket, amit maguknak vállaltak anélkül, hogy folyamatosan másnak kellene pesztrálnia őket.
Ha nem bírja valaki a fialást állni anyagilag meg menedzselni időben, ne csinálja. Nem kötelező. Vagyunk elegen és tanult, normálisan nevelt emberekre van már csak szükségünk, nem valami félrenevelt selejtre, ami után csak a zsét veszik fel.
Undorító, hogy valaki alanyi jogon nyalja ezeket, miközben semmit nem tettek le az asztalra. Gyereket nemzeni nem érdem, hanem teher a társadalom és a világ számára. Azon kell gondolkodni, hogy ha már megvan, hogy csinálja úgy a kedves szülő, hogy meg is érje másoknak is. Tudjátok, azoknak, akiknek az adója miatt a pulya teljes ellátása, taníttatása, minden ingyen van szinte, pedig egy percet sem dolgozott még. Itt nem mi tartozunk, hanem a gyerekesek tartoznak nekünk egy normális felnőttel, akire megelőlegeztük ezeket a hatalmas összegeket.
Kedvencem, mikor felvetetik magukat valahova, két évre eltakarodnak szülni, amivel nem lenne baj, nem én vagyok a főnök, nem én fizetem.
Aztán visszatérnek teljesen szétesve, megnehezítik mindenkinek a munkáját, 8 órából effektíven 4-et dolgoznak, ha otthonról is dolgozhatnak, akkor inkább csak kettőt, aztán össze-vissza késnek, lelépnek 2 órával hamarabb, kimaradnak napokat, mert a babucika beteg és szabit kivenni büdös, mert az kell a 'balcsira nyárra. De azért igényt tartanak arra a bérre, amit más azért kap, hogy helyettük is elvégezze a munkát és kibogozza azt a kókányolást, amit a gyerekért rohanás meg telefonon nyávogás közben összebasztak...
És akkor még meetingeken is azt kell hallgatni, ahogy mancika háta mögött hómofiszban a saját taknyától hörögve bőg a kölke a háttérben. És ki sem kapcsolja a mikrofont, mikor nem beszél, hadd hallja mindenki, hogy a szeme fénye is ott van.
Undorító m
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!