Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A nárcisztikus vonásokkal...

A nárcisztikus vonásokkal rendelkező ember tud valójában szeretni?

Figyelt kérdés

Ha egy gyenge áldozattal elhanyagoló, szeretettelen volt, lehet, hogy a következő áldozattal, aki erősebb, valóban tisztelettudó, empatikus, meleg érezlmekkel teli módon tud kapcsolódni?

A gyenge ember én vagyok. Én azt tapasztaltam, hogy tárgyként használ, csak a hasznosságom alapján viszonyul hozzám. Ha bajban vagyok, segítségre lenne szükségem, akkor elfordul tőlem, hazudik, manipulál. a felszínen nagyon kedves, rendes emberről van szó, közelebb menve viszont elég borzalmas a valóság az álarc mögött.

2022. ápr. 13. 14:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

10: hasonlót éltem át. Igaza van a trauma terapeutáknak, hogy gyakran ÉVEKBE telik, mire az áldozat felépül. Én nem voltam egyébként látványosan rosszul, nem mutattam a megviseltség jeleit a szakítás után, de azokat a pszichológiai károkat, amiket okozott, a mai napig emésztem.

Velem azt csinálta, hogy szerinte én voltam a nárcisztikus, amit jól elhitetett velem és a környezettel is. Tipikus vonásuk, hogy nem mondják ki, mit éreznek, gondolnak valójában, legalábbis addig nem, ameddig hasznot tudnak húzni a másikból. Ettől a bizonytalanságtól a másik kb. megőrül.

Arról nem beszélve, hogy elhitetik, hogy te vagy a rossz, te akarsz túl sokat, te bántod őket. A mai napig önbizalomhiányom van és nehezen szedem össze magam, pláne, hogy évekig próbáltak manipulálni és belém beszélni, hogy rossz és kevés vagyok.

2022. máj. 8. 08:18
 12/15 anonim ***** válasza:
53%
Engem szexuálisan abuzált. Lelkileg. Rá akart venni szexuális dolgokra, amiket nem akartam. Amik pedig számomra is elfogadhatóak lettek volna, azon gúnyolódott, hogy lám "qrvát" csinált belőlem is, mint az eddigi összes nőjéből! Amikor szexuálisan én szerettem volna tőle vmit, én kértem vmit azt megtagadta. A lehető legolcsóbb, (árban, minőségben) fehérneműket vette meg nekem, hogy azokban mászkáljak előtte, mutogassam neki magam. A szexben ocsmány alja szavakat akart használni, mint pl szétb..a a p,csámat, mutassam neki a p,csám, könyörögjek a f.száért, meg állandóan más nőkről fantáziált szexuálisan. Valami iszonyatos "emberek" ezek. Amikor szakítani akartam, nem hagyta, mert majd akkor lesz szakítás ha ő akarja. Azt vágta hozzám, hogy végig csalt, hetente-2 hetente qrvákhoz járt (rendes fizetősökhöz) majd hogy ő most szerelmes lett másba, és miatta megváltozik. (Ezzel is éreztetve azt, hogy miattam nem volt érdemes, mert nem értem "annyit". Majd kb 2 perc múlva, hogy azért sem voltam neki jó, mert nem akartam megtenni a perverz, beteges szexuális dolgokat, és neki egy nő szexben sem elég.) Mondtam soksikert, sok boldogságot. Ezen meglepődött, mert krokodil könnyekkel: nézz rám, szerettelek ba.meg! Úgy adta elő, mintha valamit én követtem volna el ellene. Az egész irreális, szürreális volt. Nagyon aljasok, nagyon apránként és fokozatosan teszik amiket tesznek, és tudatosak. Nekik a másik ember személyisége semmit nem jelent, nekik mindenki egyforma. Hiába mondod hogy neked eszedbe sem jutott az, amivel vádol, nem érdekli. A másik személyiségét semmibe veszik, és a legeslegaljább húzásuk az, hohy elhitetik hogy szeretnek! Én ott törtem össze, amikor kijelentette: végig játszott velem. Mondtam nem, te végig játszmáztál, manipuláltál. Volt pofája nagylelkűen felajánlani azt, hogy ha akarunk (többes számban, holott minden kizárólag róla szólt mindig) akkor hetente, ha akarunk akkor havonta beszélünk ezután! Azaz elhintette, hogy kedve szerint bármikor elő akarna venni,mint egy tárgyat. Megm9ndtam neki, hogy ilyen "barátra" mint ő, nincs szükségem, kinyilvánítottam hogy nem tartom férfinek, de embernek sem. Ez kb másfél hónapja volt, azóta nem keresett, de jellemző az ilyenekre, hogy elhintik majd még váratlanul ha kedvük tartja, meg fognak keresni. A te akaratod semmit nem számít! Bocsánat a hosszúságért, azt tanácsolommindenkinek: higgye el, hogy igenis sajnos vannak olyan emberek, akikben semmi emberi sincs. Ez előtt az eset előtt hittem, hogy mindenkiben van valami jó, de megtapasztaltam, hogy vannak kivételek.
2022. máj. 8. 10:10
 13/15 anonim ***** válasza:
12-es vagyok ismét: amiket ő tett meg, amiket ő gondolt, ahogy ő viselkedett, azt erőszakosan, manipulatívan mind belém akarta beszélni. Pl: én behálóztam őt, én becsapom őt, és sorolhatnám. A fejükben mindenki egyforma, számukra nem létezik egyéniség, a másik emberről egy teljesen ellentétes személyiség elképzelésük van. Őket nem érdekli a realitás, mert rettegnek a valóságtól. Van egy fantáziájuk xyz-ről, és azt akarják ráeröltetni, annak a képnek kell a másik embernek "megfelelnie". Súlyosan mentálisan betegek, és igenis a többségük tudja ezt magáról, és élvezik a szadizmusukat. Viszont gyávák, felelősséget ha vállalnak is, az csupán álca, színjáték. Ők mindig vmilyen szinpadon képzelik el magukat, és jellemzően paranoiások is.
2022. máj. 8. 10:23
 14/15 anonim ***** válasza:

11# pontosan !

Nálunk is én vagyok a rossz, ami nem jól sül el az természetesén miattam van! Ő soha semmibe nem hibás..ja és a bocsánatkérést hírből sem ismeri !!!Túl sokat akarok ezt is megkaptam már. És persze úgy hozza le az egész kapcsolatunkat h egyedül én basztam szét...mert nem állok be a sorba...

2022. máj. 8. 10:27
 15/15 anonim ***** válasza:
Én mindenkit ilyennek látok, csak mások hosszú távon is gondolkodnak. A nárcisztikus meg idekap-odakap, ahonnan éppen gyorsan, olcsón jön valami.
2022. jún. 27. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!