A nárcisztikus vonásokkal rendelkező ember tud valójában szeretni?
Ha egy gyenge áldozattal elhanyagoló, szeretettelen volt, lehet, hogy a következő áldozattal, aki erősebb, valóban tisztelettudó, empatikus, meleg érezlmekkel teli módon tud kapcsolódni?
A gyenge ember én vagyok. Én azt tapasztaltam, hogy tárgyként használ, csak a hasznosságom alapján viszonyul hozzám. Ha bajban vagyok, segítségre lenne szükségem, akkor elfordul tőlem, hazudik, manipulál. a felszínen nagyon kedves, rendes emberről van szó, közelebb menve viszont elég borzalmas a valóság az álarc mögött.
10: hasonlót éltem át. Igaza van a trauma terapeutáknak, hogy gyakran ÉVEKBE telik, mire az áldozat felépül. Én nem voltam egyébként látványosan rosszul, nem mutattam a megviseltség jeleit a szakítás után, de azokat a pszichológiai károkat, amiket okozott, a mai napig emésztem.
Velem azt csinálta, hogy szerinte én voltam a nárcisztikus, amit jól elhitetett velem és a környezettel is. Tipikus vonásuk, hogy nem mondják ki, mit éreznek, gondolnak valójában, legalábbis addig nem, ameddig hasznot tudnak húzni a másikból. Ettől a bizonytalanságtól a másik kb. megőrül.
Arról nem beszélve, hogy elhitetik, hogy te vagy a rossz, te akarsz túl sokat, te bántod őket. A mai napig önbizalomhiányom van és nehezen szedem össze magam, pláne, hogy évekig próbáltak manipulálni és belém beszélni, hogy rossz és kevés vagyok.
11# pontosan !
Nálunk is én vagyok a rossz, ami nem jól sül el az természetesén miattam van! Ő soha semmibe nem hibás..ja és a bocsánatkérést hírből sem ismeri !!!Túl sokat akarok ezt is megkaptam már. És persze úgy hozza le az egész kapcsolatunkat h egyedül én basztam szét...mert nem állok be a sorba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!