Mit tehetek ha egy nárcisztikus ember miatt odalett az önbizalmam?
Mielőtt megismertem, nem volt ilyen gondom. Sajnos fokozatosan egyre rosszabb lett. Már megszakítottam vele a kapcsolatot, de még mindig érzem a hatását, pedig pár hónapja szerencsére nem is hallok felőle semmit.
Azt az érzést keltette bennem és én el is hittem, hogy ő tökéletesen szép, hozzá képest csúnyának éreztem magam, úgy láttam, hogy nagyon okos, sokáig nem éreztem magam olyan okosnak, mint ő emiatt teljesítménykényszerem lett, gyakran nézegettem a közösségi oldalakon is, mert érdekelt, hogy épp milyen tökéletes képet tesz fel magáról és hogy rajonganak érte.
Olyan benyomásom lett, hogy akkor leszek igazán értékes ha hozzá hasonló leszek, hasonlóan sportos, hasonló hajjal, és ez még nem minden, éveken át úgy éreztem, hogy túl is kell teljesítenem őt.
Már nem része az életemnek, de még így is eszembe szokott jutni és ez nagyon bosszantó. Már jobb az önbizalmam, már látom az ő hibáit és a saját erényeimet, de még így is érzem az egésznek a hatását és még így sem teljes egészen az önbizalmam.
Olyan jó lenne azt is elfelejteni, hogy létezik, vagy ha ezt nem tudom elérni, akkor jó lenne valami 100%-os magabiztosság, hogy ne érezzem azt, hogy ő sokkal jobb és tökéletes.
Sajnos valakik tényleg annak látják és kapott mindig is olyan dicséreteket, hogy királynőnek érezheti magát tőle, de én annyira szeretnék megszabadulni a hatásaitól.
Mindketten nők vagyunk, ha ez számít. Komolyan mondom, hogy rajta kívül senki nem volt rám ilyen rossz hatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!