A nárcisztikus személyiségű emberek, milyen gyakran alkalmaznak fizikai bántalmazást?
Közvetlen környezetben 2, ismerősében 1 nárcisztikus emberke van, illetve volt és mindegyikük lelkileg volt bántalmazó.
Még régebben utána olvastam a témában és az ottani cikkekben sem esett szó fizikai bántalmazásról, az ő terepük a lelki verzió, sajnos. Így is épp elég károkat tudnak okozni.
Az apukám az és szerintem félévente 1x-2x megüti a feleségét.(1x biztos) sajnos
Engem és a tesómat sosem vert meg, kiskorunkban max 2 kis pofont kaptunk, ha rosszak voltunk és ennyi.
Nem épp a kedvenc családtagom nyilvánvalóan.
Sajnos nem feltétlenül igazak a fentiek.
Valóban a lelki terroet alkalmazzák, ezért is nehezen felismerhető. De!
Ha valaki nem rejtett nárci hanem grandiózus, akkor egyre többször jelentkezhet a nárcisztikus düh, aminek a következménye lehet agresszió.
Tudjátok, a fokozatok: apró beszólások, érzelmi bántalmazás, közvetett agresszió (tárgyak összetörése, belever a falba), egy kis pofon, majd egy nagyobb, nem folytatom....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!