Mit tennél ha azt mondanák hogy visznek koronázni s te leszel mától Magyarország királya?
Törekednék rá, hogy egy nagyságrendileg demokratikus, szakértőkből álló államapparátus legyen körülöttem*, akik értenek az ország vezetéséhez és személy szerint csak olyan dolgokba szólnék bele, amiről úgy gondolom, hogy korrigálni kell. A korrupció és a jogegyenlőtlenség ellen szigorúan fellépnék, és őszintén törekednék rá, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzam meg az ország érdekében. A bíróságot például biztosan függetlenné tenném magamtól és a kormányomtól. Nyitott lennék a kompromisszumokra, és számos kérdésben hagyatkoznék az MTA, egyéb tudományos intézetek, vagy éppen a szakszervezetek álláspontjára.
Juttatások és szolgáltatások terén nagyságrendileg azt akarnám magamnak, ami jelenleg hivatalosan jár a köztársasági elnöknek és a miniszterelnöknek együttvéve. Szerintem ez fair lenne néppel szemben is.
"Egy szavaddal visszaállítanád pl.a halálbüntetést is. Feloszlathatnád a bíróságot is és így akar pallosjogot is adhatnál magadnak."
Ezt senki se tehetné meg, amíg az EU tagjai vagyunk. Attól, hogy az országon belül korlátlan hatalmad van, a nemzetközi szerződések még kötnek. Ha ehhez hasonló drasztikus dolgokat vezetne be valaki mint amiket írtál, akkor hamar nemzetközi pária lenne az ország.
Pár milliárdot átutalnék magamnak és lemondanék :D
Csinálja más, tökömnek se hiányzik...
Aztán a pénzből felvennék egy befektetési tanácsadót, aztán oldja meg nekem, hogy mindig legyen lóvé, ennyi. Én meg vennék egy Ford Rangert, és kimennék a hegyre szőlőt metszeni.
Sehol sem vagytok, mert engem már a múlt héten megkoronáztak.
Bár volt egy csöpp szépséghibája a dolognak, hogy a koronát nem a fejemre tették,
hanem a fogamra.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!