Hogyan éltek a tinik az 1970-es , 80-as évekbeli Magyarországon?
pl Milyen hobbitevékenységek voltak elterjedtek?
Mi volt gyakori beszédtéma?
Milyen téren különböztek a párkapcsolatok a napjainkabn megszokottól?
Kíváncsi vagyok a korabeli fiatalság életvitelére, mentalitására .
Akkoriban még csak myspace és myvip volt.
My chemical romance-t és Zámbó jimmyt hallgatott mindenki, a felnőttek is.
Imádták Hitlert, aki rendszeresen látogatta magyarországot.
A legtöbb fiatal videójátékokkal foglalta le magát.
Call of duty, need for speed akkoriban már nagyon pörgött.
1es troll, hagyjátok már.
Biztosan jobban, mint ma. Túl sok az infó ma már egy embernek és fiatalnak, megbolondolunk tőle.
A saját tapasztalatomról tudok csak beszélni, 82-86-ban voltam gimnazista Pesten.
Sok zenehallgatás, ami közösségi dolog volt. Átjártunk egymáshoz magnóval, kazettára vettük egymás lemezeit, csereberéltünk, és közben beszélgettünk. Egész más volt így a zenéhez való viszony, sokkal jobban megbecsültünk egy-egy zsákmányt.
Soprt: heti hét edzésre jártam, szakadt körülmények között edzettünk, de tömegsport-jelleggel, tehát nem volt elvárás az élsportolói karrier.
Bulik: sok-sok házibuli volt, kb. a Moszkva tér c. film világa. Valóban lógtunk a Moszkva téren, és ha valaki tudott egy házibulit, akkor ott "felbukkantunk". A program a szokásos ivás-táncolás-ismerkedés, semmi extra. Kis színes, hogy lényegében nem volt éjszakai bkv akkoriban, ezért a bulira való odagyaloglás is a program része volt :). Szintén nemigen voltak éjjel-nappali boltok, ezért az italszerzést is előrelátóan kellett intézni. Mobiltelefon híján a kommunikáció sem volt egyszerű.
Helyek: relatív sok koncerthely volt a maihoz képest, de inkább csak hétvégén voltak programok. Kocsma az volt bőven, vedeltünk. Nagy vándorlások voltak helyről-helyre, "holiszunk-holvannakatöbbiek-holvanbuli" alapon.
Ismerkedés: iskolában, bulikon, koncerten, bárhol. Az én világomban nem volt jellemző az azonnali szexelés, egy nyamvadt smárolásért is meg kellett küzdeni, de azért kalandozgattunk.
Hirtelen ennyi :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!