Miért hiszi sok nõ, hogy a legalapvetõbb udvariasság is randimeghívás akar lenni?
Pl tegnap leesett a mozgólépcsõ végén egy lány. Én ott álltam, nem értem hozzá, csak odaléptem és megkérdeztem, hogy jól vagy? Majd mondtam, hogy sajnos ilyen sz… ez a lépcsõ, óvatosan kell lelépni róla. Aztán folytattam a telefonom nézését. Valamit motyogott, majd elkezdte mondani (amikor már nem is figyeltem rá), hogy ez nem a legjobb csajozási technika, ez csak a filmekben jön be, még jó hogy nem voltak nála papírok amiket összeszedtem volna. És nem vagyok az esete! Ez így rohadt nagy bunkóság volt, pláne hogy semmit sem akartam tõle, nem is tettem utalást! Ha egy férfi esik el, szóról szóra ugyanezt mondtam volna.
Egyre többször van ilyen helyzet. Megfogom az ajtót, ki akarok kezdeni. Lefogom a liftet mert látom hogy jön a szomszéd csaj, másnap már az a pletyka, hogy ezzel el akartam érni valamit.
A vicces az egészben, hogy szerintem ha úgymond helyes pasi lennék és magas, akkor mindezt nem így reagálnák le, hanem mindenkinek azt mondanák, hú az a pasi milyen udvarias, gentleman, ritka az ilyen, jaj de jó. Engem erre neveltek, nem tudom más elõtt bevágni az ajtót. Most komolyan ennyi szánalmas férfi van aki az udvariassággal visszaél és vár valamit cserébe, hogy a nõkben már ez alakult ki?
30/F, vidéki srác Budapesten
21, mert ennyire hülyének néznek minket. Közben pont ők olyan egyszerűek mint a faék.
(Tisztelet a kivételnek, mert olyan is van szerencsére. Csak sajnos nem ez az általános.)
Mert rengeteg férfi csak érdekből kedves a nőkkel, így nyilván kialakul egyfajta paranoia ezzel kapcsolatban. Kizárólag magatoknak köszönhetitek ezt a jelenséget. A csaj akiről te beszélsz, kicsit talán prosztóbb stílusban fejezte ezt ki, mint az átlag, az tény, de a lényeg ugyanaz. Valószínűleg ő is tisztában volt vele, hogy rengeteg férfinál attól függ, hogy tiszteletre méltó embernek tart-e egy nőt, hogy mennyire áll fel rá a farka. Ez így talán durva, de igaz sajnos. Kivétel persze rengeteg van, sok rendes férfi van, főleg a fiatalabbak között.
A másik meg az, hogy ez a ti részetekről is így működik. Nem ujjal mutogatni akarok, csak ismerjük már el a tényeket légyszi. Rengeteg férfi egy női mosolyt is invitációnak néz, meg az interneten próbálnak banális női mozdulatokba mindenféle ostobaságot belelátni. Lásd hajigazgatás - a nő valószínűleg azért igazította meg a haját, mert útban volt pár tincs.
A nők hétköznapi emberek, nem valamiféle mitikus lények, akiket így távolról analizálni kell. Akkor fogod tudni, hogy a nő mit miért csinál, ha megismered. A nők cselekedeteienk okait érdemes tőlük megtudakolni, nem valami incel echo chamberben kell keresni a választ amúgy sem.
Ami a "ha magas jóképű lennék, biztos nem így lenne" panelt illeti: Persze, hogy pozitívabban állnak a nők egy vonzó férfihoz, ahogy a férfiak is egy szép nőhöz. A szép emberek előnyben vannak sok helyzetben, ez ezerszer bizonyítva lett már mindenféle tanulmány által is, nem új és nem egetrengető állítás ez. Nem nő vagy férfispecifikus dolog ez, és azt sem értem, hogy miért a nőknél van ez tipikusan negatívumként felsorolva, míg a férfiaknál a "biológiával" meg "evolúcióval" dobálóznak, amikor ugyanezt a jelenséget indokolni próbálják. Ez simán az emberi természet része, a szépségre mindig is nagy hangsúlyt fektetett az ember és fog is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!