Udvariatlan az, aki a marketplace-en csak az "Ez még megvan?" sablonszöveget küldi?
Nagynéném árulni kezdett több fb csopiban is és tisztára dühbe gurult, hogy tele a net parasztokkal, mert mindenki csak annyit ír Ez még megvan?.
Megmondta elvárja a rendes megszólítást és nem ezt az igenytelenséget. Utána panaszkodott semmit nem tud eladni, mert kap 25 ez még megvant, de azok biztos komolytalan vevők és nem is válaszol nekik.
Én is rendszeresen küldöm ezt az előre feldobott kérdést, de sose éreztem magam emiatt udvariatlannak. Igaz nekem mindig válaszoltak eddig.
Nem udvariatlanság, inkább lustaság. Én nem használom ezeket az automata kérdéseket - őszintén, rühellem is, hogy ott vannak, mert már akkor is feldobja, mikor még csak nézegetné az ember a hirdetést - pl eladós csoportban -, és volt már, hogy véletlen rányomtam. Szerintem alapvető, hogy megtisztelem azzal a másikat, hogy normálisan írok neki, és hát jó szűrő is, hogy képes-e valaki három kerek mondatot összehozni érdeklődés gyanánt.
Ettől függetlenül nyilván nincs igaza a nagynénédnek, nem parasztság, meg nem lesznek automatikusan komolytalan vevők. Tudja, érti a nénéd, hogy ezek automatikus üzenetek? Érdemes lenne esetleg elmagyarázni, hogy nem bunkóságból böfögi mindenki ugyanazt, hanem ez egy rendszerüzenet.
Aki vásárolni akar, azt az áru érdekli, nem a nénikéd lelkivilága és a spanyol etikett illemszabályai.
Ha panaszkodik neked, nyugodtan kérdezz vissza, hogy illemre akarja oktatni a népet, vagy eladni az áruját. Mert a kettő együtt nem megy, ezt ő is láthatja.
És ez csak rosszabb lesz, a sok bunkó eltanulja ezt egymástól.
Amúgy is a Magyar kultúra a béka sgge alatt km-ekre.
Én szoktam válaszolni az ilyen bunkóknak, bár szerencsére még egy ilyen tuskó se vett tőlem semmit, csak az udvarias, tanult vevők.
Igen, magyaráztam,hogy ez sablon, automata stb. meg lehet valaki nagyon keresi az adott dolgot és 20 hasonló hirdetésre siettében elküldi,mert nem akar sokat gépelni.
Én, amikor ilyet küldök, akkor azok régebbi hirdetések és mivel többször belefutottam olyanba, aki elfelejti leszedni az eladott akármijét, nincs kedvem még két udvarias mondatot se legyártanom. Ettől függetlenül szerintem is egy hellót elé lehet tenni minimum.
Mondtam neki azt is, hogy döntse el mit akar, eladni vagy fikázni a lustákat:-).
Gyorsgombok vannak.
Nem udvariatlansag.
Nagynened ebredjen fel vagy nem ad el semmit….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!