Akik az egész életüket az anyagiasságra építik, azok semmi értéket nem látnak Magyarországban?
Nem tartom magam anyagiasnak azért, mert szeretném ha lehetne otthonom. Gyermektelen ne. Házas emberként ez idehaza esélytelen, pedig átlagon felül keresek.
Erdő, meg magyar nóták külföldön is elérhetőek. A magyaros ételek nem hiányoznának.
Nyilván külföldön sincs kolbászból a kerítés, de kint élő barátaim példáján azt látom hogy könnyebb mint itt.
(Emellett szimplán csak undorodok a kormányunktól, függetlenül a pénztől.)
* gyermektelen nem házas emberként
Elnézést az autocorrect miatt.
"Korrupció meg ott is van még ha sokkal burkoltabb formában is" - Hollandiáról beszélünk még mindig: egyik évben hatalmas botrány volt itt abból, hogy az egyik polgármester kibérelte a városházát a fia esküvőjére és nem fizetett érte. Kiderült, kirúgták, büntetést kellett fizetnie, bekerült az újságokba, a munkatársaim meg csak néztek, hogy úristen, micsoda gazember csaló.
Közben inkább el sem meséltem, Magyarországon miket meg nem engednek maguknak a politikusok és mindezt teljesen büntetlenül, úgy, hogy pár mérges facebook kommenten kívül igazából az emberek sem szólnak semmit.
Azért ebbe gondolj bele, amikor azt mantrázod, hogy máshol is korruptak a politikusok.
1 Az életben a legtöbb dologért fizetni kell. Van mikor a pénz jelentősége, hogy 40es vagy 140es nikeod van, de lehet egy műtét is, ami nélkül nem tudsz normális életet élni. Összemosni mindent és lerendezni annyival, hogy "anyagiasság", borzasztóan buta dolog (vagy demagógia).
2 Egyszerűen kiszolgáltatva érzem magam attól, hogy lassan a teljes nyilvánosság egy párté. Az internetet szokták felhozni mint ellenpéldát, de kb simán bedarálták a két leglátogatottabb hazai oldalt. Ha lesz is még dolguk az internettel, a szándék és az irányvonal azért érezhető.
Lehet, velem van a baj. Nyilván te máshogy vagy vele, kérdező, de én lassan egy pártállamban érzem magam, és ezt nem tudom kizárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!