Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Menjek vagy maradjak?

Menjek vagy maradjak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Erre a kérdésre keresném a választ. Megpróbálom összefoglalni röviden. 2018-ban kijöttem külföldre dolgozni egészen pontosan Írországba. 2020 nyarán hazaköltöztem hirtelen felindulásból amit azóta eléggé megbántam. Majd tavaly nyáron ismét visszajöttem pénzkeresés okán. Ugyan erre a munkahelyre jöttem vissza ahol előtte is voltam, de a munkahelyváltás nem opció hiszen sehol sem jobb a helyzet. Most pedig nagyon gondolkodóba estem, hogy ezen a nyáron hazatérek viszont nem úgy alakultak a dolgaim leginkább pénzügyileg ahogy azt elterveztem. Arra gondoltam, hogy kint maradnék még egy évet, hogy minél több pénzem legyen hiszen számomra nagyon fontos az anyagi biztonság. Csak ugye most nyáron már 26 éves leszek és szeretnék végre otthon élni. Azt érzem sokszor, hogy az élet csak elhalad mellettem. Egyébként viszonylag gyakori a konfliktus a munkahelyen és nem is szeretek nagyon itt viszont pénzkeresés szempontjából mindenképp jó. Szóval ti az én helyemben mennétek vagy maradnátok?

2022. márc. 31. 11:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
Én tuti jönnék Magyarországra vissza. Persze én olyan fajta ember vagyok akinek itt tökéletes. Nem vágyom külföldre. Ha 200 ezret megkapok nettó már elégedett vagyok. Egy ekkora összeg mindenre elég amire kell. Lakás vásárlás meg ilyesmikre nyilván nem a legjobb, de azokat is meglehet szerezni ha kitartó vagy és vannak jó ötleteid. Szóval aki akar az tud boldogulni itt is. A helyedben hazajönnék. Nem tudom mennyire akarsz kint maradni a pénz miatt.
2022. márc. 31. 11:56
 2/12 A kérdező kommentje:
Hát én elsősorban gyűjtögetek itt kint. Az első két évben letudtam az otthoni tartozásaimat tehát azok már nincsenek. Viszont szeretnék autót illetve azért jó ha van az embernek félretett pénze is
2022. márc. 31. 12:40
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Menj Ausztriába dolgozni! Az közel van és gyakran haza tudsz járni!
2022. ápr. 2. 21:43
 4/12 anonim ***** válasza:

A pénz sosem lesz elég.

Ha itthon akarsz élni, ne csak meghalni gyere száz évesen.

2022. ápr. 10. 15:43
 5/12 anonim ***** válasza:
55%
Majd visszamész, ahogy előzőleg is.
2022. ápr. 30. 18:04
 6/12 anonim ***** válasza:
36%
Ah, én a helyedben nem jönnek haza. Sajnos én már idősebb vagyok, de nagyon bánom, hogy nem mentem ki régebben
2022. ápr. 30. 22:16
 7/12 anonim ***** válasza:

Én visszajönnék, vissza is jöttem. Aki sose élt külföldön, csak itthonról sóhajtozik, hogy ő külföldön maradna, az nem tudja, ez lelkileg mit jelent.

Én azt mondom, csináld, amit a szíved diktál.

2022. ápr. 30. 23:35
 8/12 A kérdező kommentje:
Egyébként kedves utolsó válaszoló teljes mértékben egyetértek veled. Na nem azért csak mert a válaszodban önigazolást találok hanem tényleg én is azt veszem észre, hogy otthoni ismerőseim ácsingóznak, hogy milyen jó lenne külföldön élni de ők nyilván csak a pénzt látják. Ami ezzel jár lelki megterhelés és egy idő után leépülés amikor már a pénz amiért anno kijöttél nem motivál egyáltalán csak otthon szeretnél lenni a szülőföldeden El sem tudják képzelni, hogy milyen mélységeket lehet megélni mindentől távol egy idegen közegben. Hiába vagyok itt évek óta és hiába barátságosak az emberek valahogy mégis azt éreztetik, hogy te nem ide való vagy
2022. máj. 1. 12:08
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sajnos elég sokan megelégszenek a pénzzel, és fel sem fogják, hogy cserébe mennyi mindent veszítenek, ha külföldre mennek hosszú évekre, akár örökre - de aki úgy gondolkodik, mint te, annak jobb helye lenne itthon.
2022. máj. 1. 12:55
 10/12 anonim ***** válasza:
Mi a végzettséged? Mert ha szaki vagy, itthon is vastagon megtalálod számításodat. De tulajdonképpen már árufeltöltőként sem halnál éhen.
2022. máj. 17. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!