Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyi dilemma: menjek...

Munkahelyi dilemma: menjek vagy maradjak?

Figyelt kérdés
Kérlek segítsetek együtt gondolkodni. Dolgozok egy stabil munkahelyen, ahol jó a fizetés, nagyon jók a kollégák, de rossz a vezetőség. Két éve van új igazgatónk, aki nem ért a vezetéshez, gyenge, nem áll ki a dolgozóiért, ráadásul most olyan helyettest vett maga mellé, aki enyhén közutálatnak örvend, szakmailag oké, de emberileg nem, lenézi a beosztottakat és csak parancsolgat, nem törekszik a kollegalitásra. A munkakörünk kreativitást igányel, de a vezetőség azt várja el, hogy birkaként bólogassunk, és parancsot teljesítsünk. A saját ötleteinket megnyirbálják, sokszor logikátlan döntéseiket erőltetik ránk, amiről utólag kiderül, hogy nem jól gondolták. Magyarul szerintem és a kollégáim szerint alkalmatlanok a vezetésre. Próbáljuk a kommunikációt alakítani velük, de gyakran sikertelenül, mert az ő nézőpontjukból mi csak lázadunk és kritizálunk, ahelyett, hogy dolgoznánk. De így lassan mindenki elveszíti a munkakedvét és az önbecsülését. Ilyen helyzetben én is és még egy páran latolgatjuk a munkahelyváltást. Ami miatt még nem lépünk az az, hogy a környéken hasonló munkakörben más munkahelyen lényegesen kevesebbet keresnénk, és ez mindenkinek ütős érv. De így káosz van és anarchia és mindenkinek ki vannak az idegei... Te hogyan döntenél ebben a helyzetben?

2021. okt. 15. 16:49
 1/10 anonim ***** válasza:
14%
Sztrájk? Bejelntett ,hivatalos sztrájk.
2021. okt. 15. 16:56
 2/10 anonim ***** válasza:
82%

Megértelek... hasonlóak lehetünk, nekem is legfontosabb a motiváltság megmaradása, a sikerek megélése, a megbecsültség!

Háát, ha boldogtalanná tesz téged ez a helyzet, viszont van más lehetőség, akkor akár a váltás is jó út lehet.

Azt kéne tudni, hogy kire hallgat a vezetőség! Valakire biztos! Partner cég, üzletfelek - vagy ami nálatok van, nem tudom, milyen terület ez.

2021. okt. 15. 16:59
 3/10 anonim ***** válasza:
85%
Azért csak nézegessél! Nem hiszem, hogy az egész környéken ez az egyetlen jól fizető munkahely. Mérgezett kútban nem lehet megmaradni. Rámegy a munkamorálod is, meg az egészséged is.
2021. okt. 15. 17:02
 4/10 anonim ***** válasza:
39%

Azért nem mindegy, hogy milyen szakma. Én ismerek olyan volt iskolatársat, aki ha felmondana, mivel ritka a szakmája(biostatisztikus az illető), gyakorlatilag szinte azonnal kapna munkát rengeteg helyen máshol, 1 héten belül garantáltan, tehát ha valamiért felmondana, akkor kvázi vehetné úgy, hogy elment 1 hét szabira mert régen volt már nyár, és messze még a karácsonyi leállás, ha meg mondjuk gyártósori összeszerelő vagy, vagy autómosó, na az meg tucatmunka, mindenki tudja csinálni... sok a konkurencia...

Nem mindegy, milyen munkakör, milyenek a VALÓS kvalitásaid.

Lsd. 20, de mondjuk 25 éve még garantáltan csodaszámba ment, ha valaki jól beszélt angolul, ma meg már lassan egy titkárnői, full alárendelt pozícióban is alapvető.

A számítógép dettó pepitában ugyanez irodai munkáknál.

2021. okt. 15. 17:14
 5/10 A kérdező kommentje:

A munkakört nem szeretném elárulni, mert az igazgatóhelyettes az mindenkit lefigyel, a facebook-on is ellenőrizve vagyunk, szóval nem szeretném, ha ráismerne a helyzetre. Olyan munkakör, ami hiányszakma, ezzel a végzettséggel bárhol kapok rögtön új állást, csak kevesebbért. Mivel a munkaerőhiány miatt ez a cég felemelte az alapfizetésünket, hogy megtartsa a dolgozókat. Tehát az alapdilemma ennyi:

-több pénz és kevesebb idegrendszer

vagy

-kevesebb pénz és nyugodtabb élet?????

Vagy:ha a sztrájkra nincs lehetőségünk, akkor mit tehetünk, hogy nyomást gyakoroljunk a vezetőségre? Az emberek többsége fél, inkább csak elégedetlenkednek, de nem mennének szembe nyíltan a rendszerrel.

2021. okt. 16. 08:37
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
Te tudod, hogy milyen az anyagi helyzetetek, mennyi a különbség, mennyire van arra szükség. És azt se tudjuk, hogy e fölött a vezetőség fölött áll-e valaki (tulajdonos, vezérigazgató)vagy ez már a plafon.
2021. okt. 16. 09:54
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

Ezt mi nem tudjuk eldönteni helyetted.Nagyon nem mindegy hogy egyedülálló 28 éves ember vagy 2 millió forint megtakarítással vagy 40 éves 2 gyerekes szülő 300ezer forint megtakarítással.Az utóbbi esetben inkább kivárnám mert nincs olyan sok a bankban és 2 szájat kell etetni,ellátni.Azt se tudjuk hogy milyen vágyaid vannak,milyen életszínvonallal elégedsz meg,ez a te döntésed,így nem tudunk segíteni.

Ha maradsz lehet azt csinálni hogy beveszed a leszarom tablettát és megcsinálod amit mondanak de a kötelezőn kívül semmit.

2021. okt. 16. 15:21
 8/10 A kérdező kommentje:

Megírnám tanulságul, hátha másnak segít: januártól új munkahelyen dolgozom.

Decemberre már szó szerint belebetegedtem a munkahelyi gondokba. Szóval kevesebb pénzért de egy nyugodt és normális munkahelyen dolgozom. Nem bántam meg. Sokkal sikeresebb vagyok a munkámban, ez pozitívan inspirál, a családommal is nyugodtabb vagyok, azt mondják rám sem lehet ismerni, és ez minden pénzt megér. Így hosszú távon az is belefér, hogy a hiányzó pénzösszeget mellékállásban megkeressem, mert így erre is lesz kapacitásom.

Köszönöm mindenkinek a válaszadást.

2022. febr. 28. 12:23
 9/10 anonim ***** válasza:
jól döntöttél! sok sikert!
2022. febr. 28. 13:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Mennyivel kevesebb pénzért? Súlyos tíz, esetleg netán százezerekkel?
2022. febr. 28. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!