Dilemma két munkahely között, Ti hogy döntenétek?
Én 50 méterre lakom a mhelyemtől. Megfizethetetlen.
Az álláshirdetések meg tele vannak minden földi jóval. Szval meggondolandó. Pénz????? Mert az is játszik, sajnos.
Én egy banknál voltam gyakornok, és nálam is lejátszódott ez a szitu. Megkérdeztem a hr-est (aki rokon, csak amiatt mertem ilyet kérdezni), hogy mi van, ha lelépek időközben, mert jön egy jobb ajánlat? Azt mondta, hogy jogilag semmi, nem tudnak mit tenni, de ha legközelebb jelentkezek egy másik pozira és emlékezni fog rám a vezetőség/hres, akkor valószínűleg nem engem fognak választani.
Te ráadásul próbaidőn leszel, simán mondhatod, hogy nem tetszett a munka. Az interjú úgyis még egy hét, a döntés megint 1-2, úgyhogy legalább lesz időd belelátni az új munkába, mennyire tetszik.
Én olyat nem mondanék a hr-esnek, hogy épp most fogadtál el egy ajánlatot. Nem tunsz majd a szemében túl lojálisnak, rögtön mínusz ponttal indulsz majd. Esetleg annyit mondhatsz, hogy kaptál ajánlatot, úgyhogy örülnél a mielőbbi döntésüknek.
Elmenni mindenképp elmennék, semmit nem veszítesz. Lehet elutasítanak/ nem tetszik mégsem a munka, akkor legalább megnyugodhatsz, hogy megpróbáltad, de lehet annyira bejön és közben a másik annyira nem, hogy kapóra jön majd a váltás. Még mindig dönthetsz ezek után. Sajnos az más kérdés, hogy mi a helyes, ez csak utólag fog kiderülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!