Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ti hogy döntenétek? Külföldön...

Ti hogy döntenétek? Külföldön tanulás

Figyelt kérdés
Nemrég spanyolországba költöztem a családommal mert a szüleim munkahelye átköltözött,ők nem tudnak spanyolul,én se,viszont gimnazista létemre kell járnom suliba de hogy,ha angolul nem beszélek csak németet tanultam? Apám tud oroszul szóval orosz iskolába járhatnék még ott és abban tud segíteni de akkor viszont 2idegennyelvet kéne tanulnom...szerintetek?? Az elso lehetőségnél egyáltalán nem tudják elmagyarázni az anyagot,a másodiknál igen de akkor meg 2nyelv...help me pls

2017. szept. 8. 20:36
 1/8 anonim ***** válasza:
24%
Egyertelmu, hogy menj az oroszba... ha nem tudjak elmagyarazni az anyagot mi ertelme?😀
2017. szept. 8. 20:56
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Nem jó a hozzá állásod, nem úgy kell hozzá állni már a kezdetektől fogva hogy ez neked biztos nem menne. Sok embert visznek ki így a szülei és nagy részük köztük én is megtanultuk az adott ország nyelvét. Nem mondom hogy egyszerű de a hozzá állásodon változtatnod kell, döntsd el hogy te igenis meg tanulsz spanyolul. Szótárazd ki azt amit nem értesz, tölts le nyelv tanuló alkalmazasokat vagy keress nyelvsulit a környéken (100 hogy van). Fiatal korban könnyebben rádragad.
2017. szept. 8. 22:11
 3/8 anonim ***** válasza:
52%

Matekórán pl. nem is számít. Egyébként nem menne olyan nehezen, mint gondolod. Az angol könnyű, sőt, a spanyol is. 1 hónap után tudnál minden alap szót és mondatot, 1 év alatt perfektül beszélnéd mind a kettőt. Jobban járnál vele, mint az orosszal...

Egyszerűbb, ha otthon magadnak fordítasz angolról/spanyolról és megtanulod ezt a két világnyelvet, mint ha apád segítene neked oroszul, amivel amúgy nem mész semmire, főleg Spanyolországban.

2017. szept. 8. 23:16
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
Arról nem is beszélve, hogy az angol meg a spanyol még együtt is sokkal egyszerűbb, mint az orosz. Te nem tudsz oroszul, csak apád, bár gondolom ő se használja napi szinten, de te attól nem tanulnád meg az oroszt, hogy apád fordítgatná otthon a házidat, ami mindkettőtök napjából 4-5 órát elvenne... minimum. Angolul meg tudsz tanulni egyedül is, sőt, rengeteg nyelvtanulós csoport van pl. fészbukon is, ahol segítenek.
2017. szept. 8. 23:18
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ezt át kellett volna gondolni, mielőtt odaköltöztetek. Vagy akkor gyertek haza, vagy költözzetek Németo-ba. Ja és hát akkor talán az orosz iskola, de otthon már el kéne kezdened tanulni, és fejleszteni magadat. Vagy nemtom, pl az oroszok másfajta betűjeleket használnak. Lehet hogy inkább a spanyol jobb lenne. Szóval tényleg ezt előbb át kellett volna gondolniuk a szüleidnek, talán lehet, hogy meg kéne beszélni velük, hogy elhamarkodott volt ez a döntés, legalább addig gyertek vissza haza, amig befejezed a tanulmányaid.
2017. szept. 8. 23:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
spanyol iskola egyértelműen. ígyis-úgyis muszáj megtanulnod spanyolul, nem egy nagy durranás, főleg ha ott élsz. ennek az oroszos ötletnek semmi jövője nincs. járj párhuzamosan nyelvsuliba is, de szerintem a gimi elején adnak neked időt, ebben biztos vagyok, tuti nem osztályoznak rögtön.
2017. szept. 9. 03:38
 7/8 anonim ***** válasza:
53%
Ha gimnazista voltál, akkor gondolom ESO-ba kellene járnod vagy bachilleratóba. Az állami iskolákban támogatni szokták a külföldről érkezett tanulók nyelvi képzését (térítésmentesen), szerintem érdemes lenne erre a lehetőségre is gondolni. Pár hónap alatt nagyon komoly eredményeket el tudnál érni, ha valóban megvan a kellő motivációd (pl. váarhatóan tartósan Spanyolországban maradtok). A spanyol különben egy nagyon egyszerű nyelv, könnyen tanulható. Második nyelvként (iskolája válogatja, hogy van-e rá lehetőség) felveheted a német nyelvet.
2017. szept. 9. 20:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Egy év kihagyás, nyelviskola ezerrel, és utána mehetsz a normálisba.

Alap, hogy spanyol suli, hisz még ki tudja meddig fogtok ott élni, és KELL, hogy beszéld az ország nyelvét.

2017. szept. 14. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!