Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Elméleti kérdés: Mi a vélemény...

Elméleti kérdés: Mi a véleményetek az eutanáziáról?

Figyelt kérdés

Elsősorban nem a jogi vetületére vagyok kíváncsi, hanem az etikai megítélésére. Mi a véleményetek róla?

Elfogadhatónak tartjátok, vagy csak bizonyos esetekben értetek egyet vele, vagy elutasítjátok?

Ha például egy betegnek nagyon súlyos fájdalmai vannak, ami már-már elviselhetetlen számára és így kellene még 5-10 évet leélnie, vagy gyógyíthatatlan betegsége van?

Mi a helyzet, ha mentálisan, lelkileg súlyos állapotban van és minden nap szenvedés neki? Ha úgy éli meg, hogy ez az egyetlen helyes út számára?

2022. márc. 30. 10:28
1 2
 11/13 after stroke ***** válasza:
97%
Kifacsarodott világban élünk. Ha valamelyik házi kedvencünk gyógyíthatatlan betegségben szenved, elhívjuk az állatorvost, aki kíméletesen átsegíti őt az örök vadászmezőkre. Ha mi szenvedünk gyógyíthatatlan betegségben, megszívtuk! Minket elfektetnek valahol, amíg emberi mivoltunkból teljesen kivetkezve, saját mocskunkban az utolsó lélegzetvételig fetrengve kiszenvedünk. Méltatlan bánásmód!
2022. márc. 31. 18:30
 12/13 anonim ***** válasza:

Támogatnám, de megkötésekkel a mentális problémákra vonatkozóan.

Azokból sok olyan van, amivel megfelelő terápiával lehet segíteni és akkor az ember már nem is érezné szükségét, hogy meghaljon. Én súlyos szorongással és pánikzavarral élek, volt, hogy meg akartam komolyan halni mert nem bírtam tovább, de gyógyszerrel nem érzem ezt. Meg tudom látni az élet szépségét. De nagyon sok féle mentális betegség van.

A fizikaiaknál meg... maximálisan egyetértek az 1-es válaszolóval, ey elmaradott, középkori országban élünk.

Aki látta már szerettét lassan leépülni és meghalni, hogy a testét lassan felemészti a rák, az tudja, miről beszélek.

2022. szept. 7. 10:48
 13/13 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Rossz úton jársz, (már ha még mindig érdekel a téma).

"Elsősorban nem a jogi vetületére vagyok kíváncsi,..."

Pedig, bizony ez kis hazánkban csak jogi kérdés!

Az emberi élet (jogi) elismertsége - Alaptörvény és nemzetközi egyezmények - miatt csak a passzív eutanázia lehet ez egyetlen - jogilag - elfogadható út.

Persze mindet lehet - ezt is - más (pl. emberiességi) szempontból megvizsgálni, de a tényen nem változtat. Ettől még jogi kérdés az eutanázia, a passzív fajtáját feltételekhez köti a törvény, az aktív meg egyenesen emberölésnek minősül.

Innentől kezdve (jogilag) nem nagyon számít, hogy ki mit gondol róla.

2023. márc. 28. 05:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!