Etika óráról kell az eutanáziáról írni. Leírjam az őszinte véleményem, vagy kussoljak?
Edesanyam pontosan olyan allapotba kerult, ahogy leirtad"olyan szellemi gondjai voltak,hogy onallo eletre nem volt kepes"
Orult a reggeli kavenek,a delutani csokinak, a beszelgetesnek, ha egyutt rajzoltunk , pacsit adtunk egymasnak,stb. Azt hitte en vagyok az anyukaja, alltalaban halasan nezett ram, de neha merhetetlen fajdalmat, tehetlenseget es felelmet lattam a fako szemeiben.Termeszetes halallal halt meg.SZerencseje volt, hogy nem a te anyukad volt.
Szerintem nem szerencsés összemosni az általad említett két dolgot. Más az, ha valaki önszántából kéri a lehetőséget arra, hogy ne szenvedjen tovább, és más az, ha te azt mondod valakiről, hogy szerinted csak szenved, és a környezete is szenved, ezért haljon meg. Az előbbiről érdemes diskurálni, az utóbbi viszont szerintem gyilkosság, például ezelőtt 75-80 évvel tömegesen alkalmazták is értelmi és testi fogyatékos, és pszichésen beteg embereken Németországban (sőt, egészségeseken is, akikről egyszerűen csak kijelentették, hogy betegek).
Azzal értek egyet, aki azt mondja, írd le az álláspontokat pro és kontra, és ha rákérdeznek, akkor mondd el a saját véleményed.
Bár azt nem írtad, hogy milyen jellegű írást kell beadni. Általában kell írni az eutanáziáról, vagy érvelni kell egy álláspont mellett/ellen.
Valamelyik válaszoló írta, hogy írj érveket ellene és mellette. Egyetértek.
Viszont itt senki nem fog jelenteni és támadni az miatt, ha te nem értesz egyet azzal, hogy lásd akár hónapokig vegetálni egy közeli hozzátartozódat. Az már nem is élet. A végkimenetel meg egyértelmű, csak maximum rövidebb. Még rosszabb, ha iszonyatos fájdalmai is vannak közben.
Mindeninek más a véleménye erről. Nekem is...
Ha nekünk ilyen témánk lett volna, és TÉNYLEG TELJESEN A TE VÉLEMÉNYEDET írtad volna le, szerintem a tanárunk átenged egy év végi ötössel ennyiért. :D
Nekünk nagyon jó tanárunk volt etikán középiskolában (egyetemen is tanít), Őt nem érdekelte, hogy milyen politikai nézeteink vannak, vagy, hogy mit gondolunk egy komolyabb filmről stb, stb, amíg a saját véleményedet fogalmaztad meg neki, legyen az akármelyik véglet, ötössel jutalmazott bennünket.
Én azt mondom, hogy írd le, ha tudod, hogy normális a tanár.
Írd le a véleményed, ez a feladat!
OFF: Egyszer az volt a dolgozat kérdése, hogy mi a bátorság. Én csak a nevemet írtam a papírra, és azt, hogy " Ez." Csillagos ötöst kaptam rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!