Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek miért ragaszkodnak...

Az emberek miért ragaszkodnak annyira dolgokhoz, ha úgyis meghalunk? A sírba nem viszünk magunkkal semmit.

Figyelt kérdés

Pénz, barátok, család. Ezeket nem visszük magunkkal a koporsóba, akkor meg minek az egész hajcihő? Hamu lesz belőlünk.

Valaki egész életen át halmozza a pénzt, határ a csillagos ég. A fene nagy luxus kell? Minek? Mindenki ugyanoda kerül.

2022. márc. 29. 12:03
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy hasonló ismerősöm, próbáltam jóba lenni vele, elmart maga mellől. Eleinte sajnáltam a család, barátok hiánya miatt…. hiába voltam vele kedves, őszinte …… Magának csinálta az egészet és észre se vette. Nem lehet,hogy te se látod jól magadat? Találd meg a lelki békédet, menj el egy pszichiáterhez, és utána hidd el máshogyan fogod látni az egészet
2022. márc. 29. 13:01
 32/46 A kérdező kommentje:
28: Megfogadom a tanácsokat és szakembert keresek. Kellemes napot!
2022. márc. 29. 13:02
 33/46 anonim ***** válasza:
100%

Abban van igazság, hogy hiába halmozunk fel bármit is, úgysem visszük magunkkal a sìrba és ugyanoda fog kerülni a milliárdos mint a koldus. Viszont miért ne lehetne élvezni az életet,ha megadatott? Nyilván mindenki a jobb életre törekszik és nem szenvedni akar x évig. Ha te ezt akarod, akkor lakj az utcán, ne legyen semmid aztán annyi. Most mit lehet erre mondani?

Nekem pl örömet okoz, hogy gyűjtök néhány dolgok. Miért baj ez? Akkor üljünk egy üres szobában és várjuk a halált ennyi erővel. Ne tanuljunk, ne dolgozzunk, ne együnk, ne vegyünk semmit, ne akarjunk magasabb fizetést, ne legyen családunk, háziállatunk, bàrmink, mert úgyis meghalunk egyszer. Ez elég ostoba felfogás.

N

2022. márc. 29. 13:04
 34/46 anonim ***** válasza:
30%
Szóval azt mondod hogy semminek nincs értelme, de azt elvárod hogy érdemeid szerint jutalmazzon az élet... Fuuuck logic... Miért nem inkább azon siránkozol hogy igazságtalan veled az élet?... Nem itt áhítozva a halál után... A te legnagyobb problémád hogy észre sem veszed hogy minmindentől kímélt meg az élet... Legyen az akár rossz vagy jó dolog... Pl nem neked kell elfogadnod pénzr vadidegenektől higy életben tartsd a testededet... vagy nem neked kell cicás porfogókat gyűjtened... Gyakorolhatnád kicsit többet a hálát... Talán leolvadna a szemedről a máz és végre te is azt láthatnád mint a legtöbb ember akinek egy kicsit is rendben van az élete... Persze ehhez még ennél is többet kellene tenned... És az sem mindegy hogy mit... Amúgy hány éves vagy? Nemed, korod...
2022. márc. 29. 13:05
 35/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem bántásból írtam, hanem hogy ismerd fel ,hogy baj van és időben lépj.

Hidd el sokkal jobban leszel. Szurkolok! Tarts ki, ha nem adod fel menni fog.

2022. márc. 29. 13:06
 36/46 A kérdező kommentje:

Pszichológusnál voltam több alkalmat. 10-15 alkalmat legalább, de szerintem többet. Több pszichológusnál is. De egy ideje szünetel.

Ki kell pucolnom a lelkemet. Most megyek. Szép és boldog életet nektek! Szüneteltetnem kell a Gyakorit...

2022. márc. 29. 13:08
 37/46 anonim ***** válasza:
100%

"Ugyanis a tárgyak idővel elkopnak"

Viszont addig is ott vannak, használod őket.

"a pénz egy idő után nem boldogít"

Önmagában nem, de sokkal boldogabb vagy vele mint nélküle. És a hiánya egyértelműen boldogtalanná tesz.

"Lakásod egyik percről a másikra összeomolhat"

És? Ebből mi a tanulság? A lakások 99%-a nem omlik össze.

"A barátok elhagynak"

Nem hagynak el, mivel ez nem egy párkapcsolat.

Barátok, ismerősök jönnek mennek az életben.

"A test megbetegszik, majd elpusztul."

Vagy nem. Nyilván elöregszik, de azért nem mindegy, hogy 80 évig vagy egészséges vagy ugyanúgy 80 évig egy tönkretett testben élsz.

2022. márc. 29. 13:10
 38/46 anonim ***** válasza:
72%
Ha egy tanácsot elfogadsz szerintem sokat segítene, ha nem egyedül csinálnád ezt végig, biztos van olyan a környezetedbe ,aki szívesen segítene és kísérne ezen az úton, csak lehet nem láttad eddig jól, őt is elitélted…aki nem szakember ( az is fontos termeszetesen)
2022. márc. 29. 13:12
 39/46 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy ezt így rázúdítottam mindenkire. Szünetet kell tartanom. ⛔🚫
2022. márc. 29. 13:15
 40/46 anonim ***** válasza:
79%
Meg vagy bocsátva. 😁
2022. márc. 29. 13:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!