Te neked valami nagy téveszméd lehet... A valódi dolgokat máznak látod. Bezzeg a mázzal meg nem kezdesz semmit. Ha már felismered a mázat... Mi lenne a terndő? ... Döbbenj már rá hogy az lesz a valódi dolog amiről elhiszed hogy valódi... Jól el vagy veszve... Persze hiheted ezt akár felvilágosodásnak is... Majd utólag ne felejtsd el visszanézni hogy melyik módszerrel mennyire jutottál... Elvégre nem mindegy hogy örömmel mászol már bele a sírba. Vagy a sírban is öröm sugárzik az arcodról...
2022. márc. 29. 12:20
12/46 A kérdező kommentje:
Hazugságok gyűrűjében vagyunk, élünk. Az egész életünk egy hatalmas kamu. Én számomra a halál lesz a felébredés.
Én a halált sokkal valósabbnak tartom, mint az életet. Ott aztán tényleg minden máz lekerül.
2022. márc. 29. 12:25
13/46 A kérdező kommentje:
Még a tested sem te vagy. Annyi vagy, amit a koporsódba magaddal viszel.
2022. márc. 29. 12:26
14/46 A kérdező kommentje:
Valójában az élet nevű betegségre, kórra, vírusra a halál az orvosság. Legalábbis nekem.
2022. márc. 29. 12:27
15/46 A kérdező kommentje:
Az életnél halálosabb vírus nem létezik, a Covid kutyafasza ehhez képest.
2022. márc. 29. 12:28
16/46 anonim válasza:
Én egy szóval sem mondom, hogy tévedsz... Csak semmi értelme... A te szegénységi bizonyítványod hogy ennyire tartod az életed... Több kérdést ne írj ki ezzel kapcsolatban... Hisz te is tudod hogy semmi értelme... Ne rabold vele mások idejét... Te meg ha egyhelyben ülsz pontosan ugyan úgy kerülsz a koporsóba... , mint ha élnél... Bár tudhatnád, ha élvezed az életet, “a mázat” az idő is mint ha gyorsabban telne... Kevesebb ideig kellene várnod a koporsódra... ;) Nem hiszem el, hogy nem tudsz egy számodra is elfogadható normális képet összerakni magadnak az életről, vagy a halálodról... Hát nem látod hogy a kettő ugyan az? Csak más megnevezés, más megközelítés...
2022. márc. 29. 12:32
17/46 anonim válasza:
Mert ezek a dolgok számítanak, amíg élsz. Tök mindegy mi van utána. A halál után nem is ragaszkodik már ezekhez a dolgokhoz senki, mert hát, meghaltak.
Még hajlottam is arra, hogy egyetértsek veled valamelyest, hisz a buddhista filozófia is hasonlóan áll hozzá a témához, de te inkább megkeseredettnek tűnsz, nem megvilágosodottnak.
2022. márc. 29. 12:39
18/46 anonim válasza:
A halál után lófsz sincs, nem gondolod, hogy azt kéne kihasználnunk, amíg itt vagyunk? Miért ne lenne értékes és jó, csak azérg mert véget ér?
A szerelem is érhet véget, attól még ez nem jelenti azt, hogy amíg tartott, nem volt jó.
2022. márc. 29. 12:41
19/46 A kérdező kommentje:
Én eleve nem is akartam megszületni. Nem erre a mozira vettem jegyet...
2022. márc. 29. 12:43
20/46 anonim válasza:
Akkor kösd fel magad, most mit lehetne erre a hisztire írni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!