Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehet férfias egy olyan...

Lehet férfias egy olyan férfi, akinek nincs jogosítványa?

Figyelt kérdés
Tudsz egy ilyen emberre férfiként tekinteni?
2022. márc. 23. 14:34
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
18%
Tökre férfiatlan ha valaki gyalog megy a wc-re. Milyen már az? Mikor minimum be is tolathatna a budira. Komolyan képes két lábon valaki odamenni? Félelmetes dolgok vannak.
2022. márc. 24. 20:02
 42/50 anonim ***** válasza:
0%
Hú mennyi frusztrált férfi van itt :D nincs jogsi gondolom... szánalmasak vagytok komolyan
2022. márc. 24. 20:13
 43/50 anonim ***** válasza:
0%
Ez kinek szólt leginkább utolsó? :)
2022. márc. 24. 20:17
 44/50 anonim ***** válasza:
33%
Ha a fosásos kommentre is gondolsz akkor azt nő írta. Nem csak férfiak viccelődhetnek vele :D
2022. márc. 24. 20:20
 45/50 anonim ***** válasza:
69%

Idióta,fogyasztói társadalom hozadéka.

Akkor is legyen,ha nem használod.

Mindenkinek autót,még véletlenül se tömegközlekedés,mert az környezettudatos.

Majd ha lesz gyereked.Nem lesz,de nekünk sem volt gyerekkorban autónk se.

Ma mindenki a wc-re is autóval megy,van olyan család is,ahol 3 autó van,bezzeg a bevásárló kocsi olcsó termékekkel van tele,de az autó az kell.

Igen,baromi férfias a sok 100 kg-s zsírdisznó.Bezzeg egy sportos,bringás micsoda ronda látvány.

2022. márc. 24. 21:01
 46/50 anonim ***** válasza:
30%
Amúgy Amerikában már a tinik is kocsival járnak a suliba. Ahhoz képest itthon még annyira nem is furcsa ha valakinek nincs jogosítványa. Ki tudja ott meg mi van, lehet ott jobban kicikizik aki nem tud vezetni.
2022. márc. 24. 21:11
 47/50 anonim ***** válasza:
23%
Bárminek is elhordják azt a férfit aki nem tud vezetni, az még mindig sehol nincs ahhoz képest amit egy nő kap ha nem akar főzni. Na azért már keresztre is feszítik.
2022. márc. 24. 21:19
 48/50 anonim ***** válasza:
0%
Igazi férfinak mindenre meg van a jogosítvány. Összes kategória. Bizony ám.
2022. ápr. 26. 20:42
 49/50 anonim ***** válasza:
68%

Nincs jogosítványom, és nem is lesz. (Lehetne, de nem akarok.) Mégsem érzem magam sem nőnek, sem semlegesneműnek, sem transzneműnek. (Semmi bajom velük, félreértés ne essék.) Rég rossz, ha a nemi identitást valaki egy képzés elvégézéséhez köti. No offense, de ez kb. hasonló, mintha csak azt tekintenénk nőnek, akinek van szakács vizsgája. Nem felháborodni, baromság, ugyanúgy, mint a férfiasságot a jogosítvánnyal összehozni.

#3 "Egy férfinak alap kell, hogy legyen a jogsi. Ez van, ez az én véleményem, lehet lepontozni"

Miért is?

#6 "Mert ha mondjuk az országon belül akár csak 100 kmt akarsz menni, az tömegközlekedéssel mondjuk 3-4 óra."

Azért ez nagyban függ attól, hogy merre, és milyen környéken akarod azt a 100 km-t megtenni. Pl. Sopronból Budapestre a vonat 2 óra 25 perc alatt ott van, és ez 225 km. Ennek fényében az a 100 km és a 3-4 óra eléggé sántít.

"Lesz egy gyereked pl, hívnak hogy beteg, gyere érte, te meg végighurcolod csórikámat hányva a villamoson?"

A helyzet súlyosságától függően orvosi ügyelet, vagy taxi. Vagy hazasétálunk. Állapottól függően. Az ugye megvan, hogy a rosszullétre gyakran jót tesz egy kis friss levegőn séta?

Mellesleg: ez ugye tipikusan olyan eset, ami ugye minden másnap előfordul? ;-)

"Hétvégi nagybevásárlás, vagy a havi nagy, autó nélkül megoldhatatlan."

Bocsánat, ezt azelőtt kellett volna mondanod, hogy bevásároltam volna. :-( Ha tudom, hogy lehetetlen, akkor nem tettem volna meg. :-(

Komolyra fordítva a szót: a frászt lehetetlen. Évek óta meg tudom oldani, az, hogy számodra ez elképzelhetetlen, az a te inkompetenciádra bizonyíték.

"Én pl nem vagyok a házhoz szállítás híve."

Ez meg egyéni probléma.

"Akarsz menni nyaralni, vonattal mész mint a tinik?"

Miért ne?

Legalább addig sem kell feszülten az utat figyelnem, ami idegen terepen egyébként is veszélyes. (A közlekedési balesetek hány százaléka történik a lakóhelytől távol?)

"Elmész plázázni, nagybevásárolni pl egy nyaralásra, a hátadon viszed végig a kabátot meg az addig megvett cuccokat, mint valami teve?"

Szokás kérdése. Én például nem szoktam egy nekifutásra két utánfutónyi cuccot vásárolni. Ha te igen, az a te dolgod. Igaz, "plázázni" sem gyakran szoktam, nekem az egész felesleges túlköltekezésnek tűnik. Amire szükségem van, azt megveszem, az pedig bőven elfér a kezeimben.

Illetve sok dolog van, amit online rendelek meg. Tudom, neked elvből sérti az önérzetedet, ha valamit házhoz szállítanak, de már írtam: ez egyéni probléma. Sokkal nagyobb a kínálat, mint akármelyik közeli boltban, és 2 nap alatt bármi itt van.

"Osztálytalálkozó 50 km-rel odébb, de te sietsz haza, mert megy az utolsó vonatod?"

Olyan eseményről beszélünk, ami 5 évente egyszer van. Már ha van. 5 évente egyszer belefér egy taxizás, már ha tényleg nincs vonat, vagy busz hazafelé. Bár ahhoz, hogy 50 km-re legyen osztálytalálkozóm, még 35 km-t odébb kellene költöznöm...

Meg úgy mellékesen: ne legyünk álszentek, nagyon távol áll tőlem a rendszeres alkoholfogyasztás, de azért egy osztálytalálkozón csak-csak lecsúszik némi alkoholos ital. Ezek után szerinted olyan rohadtul bölcs dolog volán mögé ülni?

"Van egy álommeló, de tőled csak 20 km-re"

Figyu, 20 km még Magyarországon sem szokott megoldhatatlan lenni.

"de xar a tömegközlekedés, 7re kell beérj, de 5-kor már fel kell kelj."

Megint némi túlzás-szagot érzek a levegőben.

Ha 20 km, és 7-re kell beérnem, akkor miért is kellene 5-kor kelnem? A buszjáratokat igyekeznek a dolgozó emberek és a tanulók igényeihez igazítani. Rendszerint a frekventáltabb helyekre indulnak olyan buszok, amikket 7-re, 8-ra, és 9-re könnyedén be lehet érni. Ha reggelente sokat tollászkodik az ember, az akkor is kb. fél 6-os kelés. Autóval mondjuk nyernél 10 percet. Hatalmas nyereség. :D

Egyébként meg annyira biztos, hogy nem az álommelóm, ha 7-re kell beérni. :D

"Beteg az anyád, hazaengedik, vársz 24 órát a fizetős mentő szállítására?"

Tudod, ismét mondom: létezik egy olyan szolgáltatás, hogy taxi.

Sőt, kapaszkodj meg: télen kórházban voltam több hetet. COVID, 1 hét oxigénen, túléltem. Nem ez a lényeg. Kiengedtek. Mivel jöttem haza? Betegszállítóval. Vacilláltam, hogy hívjak-e taxit, de úgy voltam vele, hogy egyszer kibírom. Miért írom ezt? Mert nem kellett rá 24 órát várni, az utolsó vizittől számítva volt 2 óra, és nem került semmibe. De ha nagyon akartam volna, 10 perc alatt ott lett volna a taxi.

"Az összes barátom, akik a belvárosban laknak, lehet csak havi pár alkalommal veszik elő az autót, de nélküle xarban lennének."

Elég életképzelen barátaid vannak. Bár tudod: zsák a foltját.

"Egyébként: én speciel imádom nézni ahogy a férjem vezet, szerintem még az is baromi szexis :D

Én már tinilányként is bomlottam ezért a látványért, és 10 év után is imádom nézni közben."

Ez meg egyéni preferencia. Én meg odáig vagyok a művész nőkért, szerintem lebilincselő látni, ahogy valaki a semmiből elképesztő alkotásokat készít. De ettől még pofám nem lenne mondani, hogy csak az a nőies, aki tud festeni, meg szobrászkodni.

#11 "22 eves kor felett azert minden felnottnek illik egy jogsi, auto, de szerintem egy ferfi osszkepbe plane."

Én meg azt mondom, hogy egy felnőtt ember meg tudjon ékezethelyesen írni az anyanyelvén. Nabumm.

#23 "Jól van, oké tényleg elég nagy hátrány sok esetben ha nem vezet valaki"

Eddig még nem éreztem nem, hogy nagy, de kis hátrányát sem.

A helyzet az, hogy nincs jogosítványom, mert nem vonz az, hogy én gépjárművet vezessek. Ennyi. Van, aki él-hal az autókért, más meg nem. Fel kéne már nőni, és megérteni, hogy nem vagyunk egyformák.

Nyilván vannak olyan munkakörök, amikhez erősen ajánlott, vagy elengedhetetlen a jogosítvány, de ez nem jelent semmit. A biciklis ételfutároknak meg bicikli kell, mégsem lehet ebből levezetni azt, hogy óriási hátrányban van az, aki nem szeret biciklizni.

Soha nem éreztem úgy, hogy hátrányban lennék, amiért nincs jogsim. Ha valahová el akartam jutni, mintig eljutottam. Igen, kedves kötekedő elvtársak: a tömegközlekedés nincs életkorhoz kötve. Ha meg valami rendkívüli időpontban kellett valahová elérnem (ilyen az elmúlt 10 évben 3 alkalommal volt), akkor hívtam taxit.

Ahogy már írtam, köszönöm az aggodalmakat, de én képes vagyok személygépjármű nélkül is bevásárolni, és tiszteletben tartom, ha valaki elvből irtózik a csomagküldő szolgálatoktól, de én nagyon szívesen igénybe veszem a munkájukat. 1500 forint, és megkímélnek akár több óra tök felesleges elfoglaltságtól.

Gyakran szokott az autó-vitában érvként elhangozni - csodálkozok, hogy itt senki nem dobta be -, hogy mi van akkor, ha valaki beteg lesz, és gyorsan kórházba kell szállítani? Nos: azért van a mentő. Úgy elképzelem, ahogy a beteg családtagot az egyszeri autóvezető beülteti a hátsó ülésre, majd félúton már kapja is a cetlit gyorshajtásért, a városba érve meg városhatártól 15 perc a kórházig, mert éppen dugó van. A mentő már rég beért volna, és addig is szakszerű ellátásban részesülne.

Kár lenne tagadni, hogy a tömegközlekedés jóval kevesebb veszélyt hordoz magában. Természetesen erről az ember addig nem szokott tudomást venni, ameddig vele, vagy valaki rokonával, ismerősével nem történik valami. Nekem egyik volt osztálytársam már a temetőben fekszik, karácsony napján autóbalesetben életét vesztette. Haverom apósa szintén autóbalesetben távozott. Húgom volt osztálytársa motorbalesetben húnyt el. Egyik ismerősöm két hétig volt az intenzíven, egyik szemére megvakult, az arca eltorzult. Autóbaleset. És nem, nem mindig a vétkes jár rosszul, mint ahogy az említett négy esetből háromnál az ártatlan fél húzta a rövidebbet.

Az meg már csak apróság, hogy talán amikor kritikus állapotba került a bolygónk, és komolyan vissza kellene fogni magunkat, talán nem pont az az üdvözítő, ha csakazértis boldog-boldogtalan autóba ül. Reggelente 20 perces dugók vannak. Az autósok több, mint fele be tudna járni tömegközlekedéssel is, csak nem akar. Ha úgy számolunk, hogy egy busz 30-50 autót is ki tudna váltani, némi tudatossággal meg lenne szüntetve a dugó-probléma. És nem 50 autó ontaná magából a benzin égéstermékeit, hanem csak egy.

Persze, attól, hogy az ember nem használna autót, még lehetne jogosítványa... de úgy meg... nem mindegy, hogy van-e?

Ami viszont nem csak férfiatlan, de nemtől függetlenül életképtelenségre vall, az az, amikor egyesek képtelenek alapvető feladatokat ellátni az autójuk nélkül. Ahogy itt láthattuk pár kommentelőtől: a legelemibb dolgokat is képtelenek megoldani, ha nem szállhatnak autóba. Na, itt kezdődik az életképtelenség.

2022. jún. 5. 01:05
 50/50 anonim ***** válasza:
74%

#10 "De a sztereotípiák sem véletlen alakulnak ki"

Akkor ez esetben neked nem kéne motoroznod, ellenben a nap 90%-át a konyhában kellene töltened. Ha már sztereotípiák.

2022. jún. 5. 01:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!