A mai emberek azért generálnak műproblémákat mert túl kényelmes életük van és már jó dolgukba nem tudják mit csináljanak?
Lehet valaki úgy látja neki csak 1 rohadt nagy probléma akad az életében, ami megnyomorítja, míg nekem van kb 100 kisebb, amiket a szőnyeg alá is tudok söpörni, meg panaszkodni is tudok róluk, ha épp úgy támad kedvem. Sok probélmát amúgy meg se lehet oldani, mert társadalmi szintűek, engem és másokat is zavarnak, de mindig lesz 1-1 ember, aki nekem nem tetszően fog viselkedni vagy vélekedni valamiről.
Ja, nem éhezek, fűtött házban élek, anyagilag támogatnak, kedves velem a családom.
De csak azért, mert fiatal, fehér, középosztálybeli(?) vagyok, attól még nem zökkenőmentes az életem. Tudom, hogy vannak nálam butább, rondább, hátrányosabb helyzetben lévő emberek és azt is, hogy vannak szebbek, okosabbak, gazdagabbak. Attól, hogy most nem fenyeget az éhhalál, nem vagyok kóros elhízott és van hol laknom, még akarhatok máshogy enni, fogyni és elköltözni. Attól, hogy megvan a magamhoz való eszem, még akarhatok továbbtanulni. Attól, hogy megvagyok jól egyedül és van kezem kielégíteni magam, még vágyhatok intimitásra és érezhetem azt, hogy ez hiányzik.
Ja, tennem kéne érte és néhány problémám meg is fog oldódni kisebb-nagyobb erőfeszítések árán, de az összes nem fog, akár tetszik, akár nem.
Amiket meg felsoroltál, igenis problémák. Nem feltétlen életbevágóak, de azok.
Ha húszezressel fizetek egy boltba, mikor 3500 értékben vásárolok és nem kapok vissza, engem is marrna az ideg. Ilyen 17-18 ezernél is picit mérges lennék, de megnyugtatnám magam, hogy "végülis, kerekítve 20-ért vettem dolgokat", de akkor meg nem érteném, hogy lehet annyira üres a kassza, hogy nincs benne 2000 ft se.
Ami az LMBTQ-t illeti, szerintem nincs az az ember, akit nem bosszantana, ha a rokonai homofóbok, míg ő a saját nemét szereti vagy transzfóbok, miközben nem érzi magát jól a bőrében. Oké, nálunk nem olyanok az emberek, hogy mindennap gyűlölködnek, de, ha feljön valahogy a téma, nem épp az elfogadás és megértőség mintaképei a rokonaim. Ez biszexként kicsit fájdalmas tud lenni. Most ne gyere nekem azzal, hogy "Akkor válaszd az ellenkező nemet!/Meleg vagy, csak áltatod magad!"-mert ez nem így működik. Én nemtől függetlenül vonzónak látok embereket és beleszeretek a személyiségükbe, nem szoktam így "kiválasztani", hogy most férfi vagy nő legyen az illető, mikor melyik tetszik. Ha vagyok valakivel, azt szeretem, hű vagyok hozzá, de vak nem. Az utcán mindkét nemet megnézem magamnak egy kicsit, ezzel nem ártok senkinek.
A politikusok hazudozása pedig igenis probléma. Nem szabadna, hogy beleégjen a tudatunkba, hogy "úgyis átvernek minket". A normális az lenne, hogy betartják az ígéreteiket és arra menne a pénz, amit előre elmondanak. Meg, ha a népszavazások, közvéleménykutatások értelmes kérdésekkel lennének tele, olyanokkal, amik számítanak és nem ilyen "utólagos Fidesz seggnyalás" kategóriába esnének.
20/N
Az ilyen "kis" problémákat úgy lehetne a legjobban szemléltetni, ha a cipödbe teszel pár szem borsot és így használod pár napig.
A bors nem nagy probléma, nem igazán okoz bajt, de egy idö múlva már csak az jár a fejedben, és zavarni fog, akkor is, ha van más komolyabb problémád is az életben!
Azért ha egy darab kifkiért vagy gyufáért akarsz 20 érzéssel fizetni akkor teljesen érhető és jogos (ezt sokan nem tudják) hogy nem váltják fel.
De igaza van az előttem szólóknak. Mindenkinek van problémája.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!