Örültök, hogy újra itt a tavasz és jön megint az év napos időszaka?
Sándor, József, Benedek, zsákban hozzák a meleget. Már februárban megvoltak a hóvirágot, már az ibolyák is kivirágoztak és most kezdődik igazából, hogy mindjárt megjön a jó idő is. Újra sütni fog a nap, nem kell kabát, kinyílnak a virágok, érezhetően hosszabbak az éjszakák stb. Már végérvényesen győzött a fény és egészen őszig uralkodik. Jön a húsvét, feltámadás, megváltás, kivonulás, megbocsájtás, új lehetőség, új élet, változás, újjászületés, újrakezdés, újra együtt a család. Minden újrakezdődik. Minden a színeké. A perzsák, illetve a zoroasztriánus vallás, valamint rengeteg másik hagyomány, amelyre ez a hit, illetve kultúra hatott és még több másik keleti nép az újévet ekkor is megünnepli (novruz). Mi nagytakarítást is szoktunk tartani a tavaszi ünnepek előtt, a nagyhét körül, hasonlóak a karácsonyi és újévi nagytakarításhoz.
Ti is örültök, hogy végre újra itt a tavasz és az év napos része (tavasz és nyár)?
Sí amigo.
Ez a kérdés már volt tegnap is.
"Nekem a 20 fok elég lenne egész évben."
Én is így vagyok vele. :)
Nem unod még ezt? A héten a sokadik "örültök, hogy itt a jó idő ? " kérdést írod ki.
Örülj magadban.
#19.
Én is örülök, hogy már nem fagyok meg és fekszek otthon egy hétig lázzal, mert kivittem a szemetet... Meg végre lassan vége lesz az influenzának is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!