Tényleg mindenki max 20 éves korában elköltözött otthonról?
Gyakorin és Tinderen tapasztalom ezt, a valóságban nem ennyire egyszerű. Persze függ attól, hogy melyik évben történt meg az elköltözés, illetve melyik városba, meg hogy mennyire támogattak.
Én amiket a való életben tapasztalok, amikor 20 évesen már elköltözött valaki:
- örökölt lakás
- szülők vettek lakást
- párjához költözött közel ingyen
- régen olcsóbb volt a lakhatás
- másik városba ment egyetemre és a szülők támogatták
- párja többet ad bele a lakhatásba
Én őszintén 25, majdnem 26 évesen költöztem el anyagi okok miatt. 23 éves korom óta dolgoztam, budapesti vagyok, nem is akartam másik városba menni, dehát itt elég durvák az albérlet árak. Akkoriban a fizum is annyi volt, hogy egy szobára és a rezsire futotta volna, ételre már nem igazán. Párkapcsolatom pedig utoljára 21 éves koromban volt. Amikor tudtam váltani munkahelyet nagyobb fizuért, akkor vettem ki egy albérleti szobát. Most pedig párkapcsolatom is van, hamarosan összeköltözünk. De én mindenhol kaptam az ívet, hogy már rég a saját életemet kellene élnem, mert hát ő érettségi után egyből lelépett otthonról. Ja, szerettem volna én is, de úgymond annyit nem ért, hogy napi 200 ft-ból táplálkozzak.
Érdekelne, nálatok hogy volt ez, van e esetleg rajtam kívül még olyan ufó, aki 25 felett költözött el :D
én (nyaranta) 15 éves koromtól fogva dolgoztam, egyetem alatt pedig már szorgalmi időszakban is. volt egy ún. "párom", aki gyakorlatilag szintén az én fizumból szórakozott, mert ő nem dolgozik ilyen alantas munkákat, hogy pl cukrászdai pultos. az egyetem utolsó évében 3 helyen dolgoztam részmunkaidőben, az kemény volt.
egyetem után felvettek egy helyre, ahol eleinte 600 ft-ot fizettek óránként nettó (2017-et írunk), majd 3 hónap után 1000 ft-ot óránként, teljes munkaidő. időközben egy buliban összefutottam az általános iskolai legjobb barátommal, akivel azóta szétsodort minket az élet, elkezdtem az ő cégében dolgozni és azóta is ott vagyok elég magas pozícióban, elég sok felelősséggel és fizuval, sőt, tervben van hogy idén átveszem tőle ezt a céget mert ő más dolgokkal akar foglalkozni (sosem bírt a seggén maradni). kifejezetten szerencsésnek mondhatom magam, de így is csak kb. egy éve, 27 évesen tudtam elköltözni otthonról, albérletbe Bp belvárosában. én azok közé tartozom, akik nem akarnak saját házat. egyedül élek a kutyámmal és nekem ez így tökéletes.
lassan 28/L
Igen és nem.
19 éves koromtól kollégista voltam, évekig szüleim támogattak, mert nehéz szakot végeztem, ami mellett az első évek alatt nem fért bele a munka. Utolsó 2 évben már volt saját gyakornoki keresetem, de abból is csak kollégistaként lehetett kijönni.
Tavaly végeztem, és szülővárosomban kaptam egy jó munkalehetőséget, ami nagyon tetszik, ellenben egy bizonyos szakvizsga megszerzéséig nem fizet túl fényesen. Úgy néz ki, ez idén nyár elején lesz meg, utána már kényelmesen ki fogok jönni a fizetésemből úgy, hogy egyedül veszek ki albérletet. Addig viszont szüleimhez költöztem vissza kollégiumból, mert itt van a hatalmas családi ház, és sokkal inkább lakom itt, mint valami random lakótársakkal.
Nyilván lenne igényem különköltözni, de nem minden áron, annyit nem ér, hogy azt kelljen számolgatni hó végén, hogy milyen kaját vehetek :D
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!