Tényleg mindenki max 20 éves korában elköltözött otthonról?
Gyakorin és Tinderen tapasztalom ezt, a valóságban nem ennyire egyszerű. Persze függ attól, hogy melyik évben történt meg az elköltözés, illetve melyik városba, meg hogy mennyire támogattak.
Én amiket a való életben tapasztalok, amikor 20 évesen már elköltözött valaki:
- örökölt lakás
- szülők vettek lakást
- párjához költözött közel ingyen
- régen olcsóbb volt a lakhatás
- másik városba ment egyetemre és a szülők támogatták
- párja többet ad bele a lakhatásba
Én őszintén 25, majdnem 26 évesen költöztem el anyagi okok miatt. 23 éves korom óta dolgoztam, budapesti vagyok, nem is akartam másik városba menni, dehát itt elég durvák az albérlet árak. Akkoriban a fizum is annyi volt, hogy egy szobára és a rezsire futotta volna, ételre már nem igazán. Párkapcsolatom pedig utoljára 21 éves koromban volt. Amikor tudtam váltani munkahelyet nagyobb fizuért, akkor vettem ki egy albérleti szobát. Most pedig párkapcsolatom is van, hamarosan összeköltözünk. De én mindenhol kaptam az ívet, hogy már rég a saját életemet kellene élnem, mert hát ő érettségi után egyből lelépett otthonról. Ja, szerettem volna én is, de úgymond annyit nem ért, hogy napi 200 ft-ból táplálkozzak.
Érdekelne, nálatok hogy volt ez, van e esetleg rajtam kívül még olyan ufó, aki 25 felett költözött el :D
Mi kb 25 evesen koltoztunk ossze a parommal. Addig egyetemre jartunk.
Aztan 29 szakitottunk. Hazakoltoztem.
Akkorriban megszaladt a ló anyagilag, ugyhogy 30 evesen tudtam venni sajat kecót es felujitani.
Elköltöztem 20 évesen, de csak azért mert nem volt külön szobám és már nagyon szerettem volna önálló életet élni.
Ebból kifolyólag évekig ilyen nyomor szinten éltünk, lakhatás és alapkaják felemésztette minden bevételünket.
Jaja, és mindenkinek milliós fizuja van.
Ha összeköltözöl valakivel akkor amúgy műkő a dolog, önerőből kevésbé.
20 évesen költöztem el, akkor kezdtem az egyetemet és koliba. Ott ismerkedtem meg a későbbi menyasszonyommal, össze költöztünk egy szobába (amikor a szobatársa kiköltözött, egy papír kitöltése volt és én mentem a helyére). Egy évvel később a párom nem kapott kollégiumot, de egyetem alatt mindketten dolgoztunk, úgyhogy együtt mentünk albérletbe (21 elmúltak ekkor). Háromnegyed évvel később lakást vettünk, még nem voltam 22. Ebben szüleim segítettek, mert gyakornoki fizetésre nem kaptunk volna hitelt és ők vették fel. Mi fizetjük, már ki tudtuk őket váltani, de nélkülük nem sikerült volna.
Annyi kiegészítés, hogy ez Miskolc és 10 millió volt egy 2 szobás panellakás amikor vettük.
Régen is ugyanez volt, prioritás kérdése. Aki gondol egy kicsit is a jövőjére az egy átlagos bér mellett nem tud egyből lelépni, akinek meg csak annyi a fontos, hogy elkezdje a saját életét az még 40 évesen is csak albérletről álmodozhat. (biztos van az a helyzet amikor otthon élni a szülőkkel tarthatatlan de remélem nem túl gyakori eset ez)
Szerintem sokkal jobb még otthon boldogítani az ősöket és félre rakni minden hónapban 100 ezret mint ugyanezt kiadni albérletre meg rezsire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!