Miért tesszük tönkre az életünket a megfelelési kényszer oltárán?
Mindenkinek meg akarunk felelni, barátainknak, párunknak, a főnöknek, tancsinéninek. Azért, hogy egy pici szeretetet kapjunk és ennek az oltárán mindent feláldozunk. Elveszítjük önmagunkat, feladjuk az elveinket, mindent feladunk az elismerésért, megbecsülésért.
Mit kapunk cserébe? Semmit, csak megvetést, szánalmat és kihasználnak minket. A jó embereket mindig kihasználják és lúzernek, baleknak tekintik. Kihasználják a jóindulatát, jóhiszeműségét és megforgatják benne a kést.
Sokan inkább benne maradnak egy rossz élethelyzetben a megfelelési kényszer miatt. Rossz a párkapcsolatod, a párod bántalmaz, megver? Azonnal válj el tőle, ha gyerekeid is vannak, abban a minutumban vidd magaddal őket is és kérj segítséget nőjogi szervezetektől.
Bunkó a főnök, állandóan kiabál, üvöltözik veled? Olvass be neki keményen, ordíts vissza és rázd meg őt, hogy veled így nem beszélhet! - kirúg lehet, de ne viseld el azt a bunkó tahó baromarcot! A mérgező barátokat, akik lehúznak, seperd ki az életedből. Idegesítő rokon, aki sose hagy békén, beszólogat? Mondd neki, hogy kapja be és tiltsd le mindenhonnan!
Ne hagyd, hogy kihasználjanak, húzd meg a határaidat. Ne legyél balek! Ha valaki betámad, küldd el az anyjába és mondd meg neki, hogy rossz emberrel húzott ujjat. Légy szabad ember, ne rab! Ha nem ért a szép szóból, rázd meg picit, hogy szálljon le rólad.
Nem szoktam hagyni ezeket a dolgokat, de hát persze én is bele futottam...van egy mondás "isten malma lassan őröl"...de egyébként ez a megfelelési kényszer azért csillapodik ahogy idősödik/tapasztalatot szerez az életben.
29f
Mert van aki számára egyedül ez van, a másik lehetőség a magány meg a munkanélküliség.
Az életben vannak Panni-féle nyertesek, meg vannak vesztesek, és az utóbbiak mindig ki lesznek szolgáltatva az értékesebb, szerethetőbb, jobb lapokat kapott embereknek.
Én szeretem a mhelyem..vannak kolléganők akik néha totàl normisak néha meg àskàlodnak meg a főnöknél mindenkit bemoszerolnak stb.
De a fél csapat igy is jó..mi vagyunk a jok a luzerek .. de inkàbb leszek egy luzer mint aki màsokon àtgàzoljon..
A vendég kinn fagyoskodott kinn volt dolgom..beszélgettünk mondta szorgalmasak vagyunk meg jo koràra jàrunk dolgozni..megkérdezte beteheti e a törölközőjét (nyugàgyakat foglalni)körülnéztem nincs e ott a màsik kolléganőm és mondtam természetesen..)nem jo màsokkal jót tenni..persze kaptam àm miatta :D de a főnökség is inkàbb ezt dijazza mint aki bunko és panaszt hogy a mhelyre..
Bírom ezeket a "valósítsd meg magad minden áron ész nélkül" felfogásokat. Igen, alapvetően ez nem rossz, de vannak élethelyzetek, amikor hatalmas öngyilkosság lenne fellázadni az elnyomás ellen. Pl egy 60 éves ember ne kiabáljon vissza a főnökének, mert ha kirúgják, lehet, hogy nem talál soha másik munkát. Úgyhogy ésszel az önérzetességgel azért.
A nőverő férjről meg annyit, hogy lehet, hogy veri az asszonyt, de legalább anyagi jólét megvan. Aztán sz*rabb lesz még inkább a gyerekeknek, ha száraz zsömlét kell enni az anyaotthonban Pick szalámi helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!