Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek a pénz boldogít? 💵💲💰

Szerintetek a pénz boldogít? 💵💲💰

Figyelt kérdés

Szerintem igen. Pénzen tudsz venni vitaminokat, gyógyszereket, egészséges ételeket, amitől egészségesebb életed lesz. Nem kell szűkölködni, bőség van. Nem kell amiatt aggódni, hogy a rezsit, vagy a gyógyszereket fizessem ki, ad egyfajta biztonságot.

Szerintem az, hogy ezek miatt nem kell szorongani, már önmagában ad egy boldogság érzetet. Nem kell szakadt, koszos ruhákban járni, tudsz tisztálkodni, olykor-olykor el is tudsz utazni valahova.

2022. febr. 24. 10:22
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%

30, hát én boldog voltam abban az időszakban.

És ezt az akkori körülményeim sem tudták elvenni tőlem, és te sem tudod utólag azzal, hogy szerinted az nem úgy volt.

2022. febr. 24. 12:08
 32/47 A kérdező kommentje:

31: De szerinted aki kenyéren és vízen él, vagy egy fagyoskodó hajléktalan az aluljáróban, vagy egy ember, akinél kikapcsolták az áramot és gázt, vagy egy nincstelen utcagyerek mégis hogyan lenne boldog? Aki nem tudja kifizetni a gyógyszereit, a kórházi műtétet, aki napról-napra él.

Akinek a kasszánál mindig bűntudata van, hogy milyen sok dolgot vett. Akit kitesznek a lakásából, kilakoltatnak... Áruld már el könyörgöm, hogy ezek az emberek hogy a fenébe lennének boldogok?? Az életük egy harc és küzdenek az éhhalál és fagyhalál ellen.

Lebetegednek, mert nem esznek egészségesen és meghalnak 35-40 évesen a gyenge immunrendszerük miatt. Szerinted ez egy boldog élet?

2022. febr. 24. 12:15
 33/47 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kérdés valójában a te szorongásodról szól, hogy mi lesz, ha nem lesz elég pénzed? Ez valóban szorongató tud lenni, épp ezért kellenek pénztől független erős dolgok is, amelyek alátámasztják az ember belső békéjét.
2022. febr. 24. 12:20
 34/47 A kérdező kommentje:
33: Korántsem rólam szól, mert a világon milliók nélkülöznek.
2022. febr. 24. 12:22
 35/47 anonim ***** válasza:
78%

32, mint már többen írták, nem a pénz az egyetlen ami kell a boldogsághoz. Nekem pl nem kellett akkoriban gyógyszereket szednem, tökéletes volt az egészségem.

Éltek a szüleim, volt párkapcsolatom, élt még a kiskutyám, tehát a kapcsolataim is teljesen rendben voltak.

Ezek mellett pont leszrtam hogy nem tudok jókat zabálni, meg nem engedhetem meg magamnak mondjuk az utazgatást. Volt pár zsemlére, olyan is volt hogy semmi nem maradt, kihúztam valahogy.

Nem a pénz jelenti a boldogságot, csak egy alkotóeleme.

Életem egyik legboldogabb időszaka volt.

És természetesen nem azért mert csóró voltam. Hanem annak ellenére. Mert lehet az ember boldog pénz nélkül is, ha az egyéb dolgok rendben vannak. Ez a kulcsszó.

És gazdagon is lehet boldogtalan, ha az egyéb dolgok nincsenek rendben.

Nincs egy ilyen egyetemes igazság, hogy gazdag=boldog, szegény=boldogtalan.

Vannak a gazdagok között is boldogok és boldogtalanok, és vannak a szegények között is boldogok és boldogtalanok.

2022. febr. 24. 12:26
 36/47 anonim ***** válasza:
78%

A világ a pénzközpontúságtól fog elpusztulni, amikor majdnem mindegy lesz, hogy mennyi pénzed van.

Ezért is kellene másik pénzrendszert választani, ami kiszámíthatóbb, nem okoz törvényszerűen válságokat és nem növeli a társadalmi különbségeket, nem kényszeríti arra a gazdaságot, hogy túlhasználja a természeti és a humán tőkét. Tehát a te egyéni boldogságod és anyagi jóléted nem független az egész társadalomtól. Az, hogy vannak hajléktalanok a rossz pénzrendszer következménye. Erről szólnak a hosszú idézetek, amiket írtam.

2022. febr. 24. 12:27
 37/47 A kérdező kommentje:

35: De pénz nélkül, vagy kevés pénzzel az ember koplalni fog, vagy nagyon keveset és egészségtelen kaját eszik, mert az egészségesre nincs pénze.

Ha ez sokáig fennáll, mondjuk hosszú hónapokig, akkor legyengül az immunrendszere és 40 évesen egy gyenge nátha elviszi.

2022. febr. 24. 12:30
 38/47 A kérdező kommentje:
Ha valakinek olyan szinten nincs pénze, hogy konkrétan kenyeren és vízen él és hogyha valaki erre azt mondja, hogy így is boldog lehet, az egész egyszerűen hazudik. Le fog teljesen gyengülni a szervezete. Akkor milyen boldogságról beszélünk? Itt sokaknak nagyon belelóg a bilibe a keze.
2022. febr. 24. 12:35
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy mondani szokták, a pénz nem boldogít, de jó ha van.

Szeretetet vagy szerelmet nem tudsz pénzért venni. Nem véletlenül vannak sokan olyanok akiket felvet a pénz és mégis boldogtalanok, depressziósak, szoronganak. Ha sok pénzed van, egy idő után felmerül az is benned, hogy mi van ha csak a pénzed miatt akarnak veled egy párkapcsolatot, vagy csak azért barátkoznak veled.

A biztos, hogy pénzre mindenkinek szüksége van. Pénz nélkül ma már nem lehet normálisan élni. Az már más kérdés, hogy ki milyen emberré válik, amikor egyre több pénze lesz.

2022. febr. 24. 12:37
 40/47 anonim ***** válasza:
100%
#39 szeretet és szerelmet sokkal könnyebb kapni mint elérni hogy milliomos legyek
2022. febr. 24. 13:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!