Szerintetek a pénz boldogít? 💵💲💰
Szerintem igen. Pénzen tudsz venni vitaminokat, gyógyszereket, egészséges ételeket, amitől egészségesebb életed lesz. Nem kell szűkölködni, bőség van. Nem kell amiatt aggódni, hogy a rezsit, vagy a gyógyszereket fizessem ki, ad egyfajta biztonságot.
Szerintem az, hogy ezek miatt nem kell szorongani, már önmagában ad egy boldogság érzetet. Nem kell szakadt, koszos ruhákban járni, tudsz tisztálkodni, olykor-olykor el is tudsz utazni valahova.
21: Azért óriási különbségek vannak. Egy minimálbérből élő nagyjából válaszhtat, hogy a 350, vagy 400 Ft-os kenyeret vegye meg a boltban, meg az akciós vajat veszi, hogy ezen is spóroljon. Spórolnia kell a vízen, ezért lehet, hogy csak 3 naponta fürdik, hogy így spóroljon rajta. Persze pocsék és egészségtelen kajákat eszik, mert másra nincs pénze. Legyengül az immunrendszere, akkor költheti a pénzét drága gyógyszerekre és meghal 45-50 éves korában.
Míg egy nagyobb gazdag milliárdosnak dolgoznia se kell, az adó meg se kottyan neki, ő azon gondolkozhat, hogy idén nyáron a Maldív, vagy a Seychelles-szigetekre menjen-e nyaralni és milyen csilli-villi hét csillagos szállodában szálljon meg.
Böll: Beszélgetés a tengerparton
Egy szintig igen. Viszont utána csak problémát szül.
Pl ha van elég pénzem ahhoz, hogy egészséges étkezzek, sportoljak, tanuljak, békében ki tudjam fizetni a számlákat és legyen némi megtakarításom, akkor boldog vagyok, igen. Ez ma talán olyan nettó 300-400 körüli összeget jelent.
De ha annyi pénzem van, amiből kocsit tartok fenn, nagy udvart, esetleg medencés házat, az már probléma lenne. Ezeknek a dolgoknak van egy további fenntartási, működési költsége, ami miatt végső soron ugyanolyan csórónak és elhavazottnak érezném magam. És az sem mindegy, hogy milyen munkát kell elvégezni érte. Ha izgalmasabb és emberbarátabb egy munka, szemrebbenés nélkül választanám azt, még annak ellenére is, hogy kevesebbet fizet, minthogy megkeressem azt a pénzt, amit időm sincs elkölteni és akkor is rehabilitációra menne, amire a munka okozta károk miatt van szükség.
16, az, hogy végletekben gondolkodsz. Rögtön a halálra fagyó hajléktalanokkal jössz. Nyilván ők nem boldogok, de ez nem azt jelenti hogy mindenki boldogtalan akinek nincs pénze.
Ahogy ugyanígy azt sem lehet kijelenteni hogy mindenki boldog aki gazdag.
Voltam én már olyan csórón is boldog, hogy azt számolgattam hogy az aprómból amivel még két hetet ki kell húznom, mennyi zsemlére futja és azt hogy tudom majd beosztani.
És voltam olyan helyzetben is amikor ültem a sokmillión és azon gondolkodtam hogy milyen módszerrel ölhetném meg magam. Abban a helyzetben a pénz nem boldogított.
Jelenleg nincs semmi nagy tragédia az életemben, egész boldog vagyok. Ha az ölembe hullana egy csomó pénz, az boldogítana.
De ez mindenkinek a személyes helyzetétől függ. Nem lehet így feketén-fehéren ráhúzni az emberekre hogy márpedig a pénz boldogít. Alapvetően igen, de nem minden helyzetben és nem mindenkit.
Ha mondjuk meghal a gyereked, de cserébe gazdag vagy, boldog vagy tőle? Rohadtul nem, mert őt már nem hozhatod vissza pénzzel, és akármivel halmozod el magad, akármit összevásárolsz, a hiányát nem fedi el a sok materiális dolog.
Ezért mondtam a fekete-fehér dolgot. Gondolom tizenéves vagy. Örülj amíg nem éltél meg nagyon durva dolgokat és csak a pénz hiányával tudod a boldogtalanságot mérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!