Szerintetek a pénz boldogít? 💵💲💰
Szerintem igen. Pénzen tudsz venni vitaminokat, gyógyszereket, egészséges ételeket, amitől egészségesebb életed lesz. Nem kell szűkölködni, bőség van. Nem kell amiatt aggódni, hogy a rezsit, vagy a gyógyszereket fizessem ki, ad egyfajta biztonságot.
Szerintem az, hogy ezek miatt nem kell szorongani, már önmagában ad egy boldogság érzetet. Nem kell szakadt, koszos ruhákban járni, tudsz tisztálkodni, olykor-olykor el is tudsz utazni valahova.
Boldogít, csak nem önmagában.
Tehát ha nincs pénzem de minden más fontos dolog megvan (egészség, szereteten alapuló emberi kapcsolatok) attól még lehetek boldog.
Ha van pénzem de megkeseríti az életem egy krónikus betegség, vagy magányos vagyok akkor lehetek boldogtalan.
Akinek megvan az egészség és a megfelelő emberi kapcsolatai, azt boldogítja a pénz, akinek a pénzügyeken kívül is nagy problémái vannak, annak hiába van sok pénze, azzal sem lehet mindent megoldani.
Szerintetek a hajléktalanok, akik télen megfagynak az aluljáróban, mert nincs pénzük ők boldogok? Vagy aki kenyéren és vízen él és gyümölcsöt nem tud enni, mert nincs pénze rá? Nem.
Vagy akinél kikapcsolják az áramot és fűtést, mert nem tudja fizetni a számláit és megfagy a lakásában? Ők sem boldogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!