Mit teszel meg azért, hogy a világunk szebb, jobb és élhetőbb legyen?
Bocsánat, remélem jó kategóriába tettem a kérdésem.
Végzel önkéntes munkát? Segítesz rászoruló embereken, látogatsz állatmenhelyeket?Szívügyednek érzed a környezetvédelmet, klímavédelmet és teszel is érte?
hát ez az..nézd meg Indiát, Afrikát, a nők jogait Afganisztánban, Pakisztánban, a japán bálnavadász hajókat, az esőerdők folyamatos kitermelését, kínai,lengyel szénerőművek működését, tengerben elhagyott halászhálók károkozását, a szemétről nem is beszélve...aztán ugye hallottál a féktelen rovarírtó permetezésről, a felfoghatatlan méretű kábítószer fogyasztásról, hadurak fosztogatásairól, afrikai vízhiányról, stb...stb..
Nos ha ezeket pótolod, megmondom hol jótékonykodok, akár találkozhatunk egy kutyamenhelyen, vagy ételosztáson.
Várok..
Én nagyjából semmit.
Dolgozom, ezzel sok pénzhez hozzá segítem a cégemet, csak magamat nem. Fizetem az adókat, ez is több mint a semmi.
Ezen kívül igazából csak igyekszem alapvetően pozitív és jó emberként élni. Nem irigykedni, nem kicseszni másokkal, higgadtan kezelni a helyzeteket.
Például közlekedésben igyekszem higgadt, nyugodt maradni, nem elveszteni a fejem, segíteni a többi közlekedőt, ha látom hogy farokméregetés van akkor elengedem a dolgot, stb.
Persze kiállok magamért amikor kell, de az más téma.
Amúgy nálam apróságokban nyilvánul meg.
Legutóbb mentem az utcán és egy idős bácsi elesett. A párja és néhány néni segített neki, mentőt hívtak, stb. Én is megkérdeztem segíthetek-e mi a baj, megnéztem a sebét, segítettem felkelni a földről, stb.
Vagy túrázni mentem, és elvittem másokat is kocsival. Nem kértem érte pénzt, még fél órával korábban is indultam miattuk. Egyszerűen úgy voltam, én amúgy is megyek, nekem mindegy, hogy 1 vagy 3-4 ember ül a kocsiban.
Vagy erdőben felszedem a szemetet ha úgy van, de olyan is volt, hogy valaki eltolta a bevásárló kocsit a paneltelepig én meg vissza toltam este a Pennyhez, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!