Szívesen vagy Nincs mit szebb szerintetek?
Figyelt kérdés
Mikor megköszönnek nektek valamit, ti melyiket használjátok és miért?2021. aug. 24. 16:39
4/7 anonim válasza:
A nincs mit az csak azt jelenti hogy nincs mit. A segítség amit nyújtottál nem volt kicsit sem megterhelő neked ezért mondod.
A szívesen meg elfogadja a köszönetet mivel tényleg nem csak semmiség volt az amit beletettél a dologba.
5/7 anonim válasza:
Négyessel értek egyet. Én azt mondom, hogy nincs mit, ha szívvel tettem, vagy ha tényleg semmiség volt.
És szívesent mondok, mikor számomra is nagy dolog volt az a szívesség, de szívesen tettem.
6/7 anonim válasza:
Nekem a "nincs mit" esik könnyebben a számra. Ha éppenséggel erőfeszítésembe került a szívesség, akkor sem érzem szükségét, hogy ezt éreztessem a másikkal. De egyébként nekem mindegy, hogy kitől melyiket hallom.
7/7 anonim válasza:
Legtöbbször a szívesen-t használom, mert ez jut eszembe a legtöbbször. A nincs mit valóban akkor érvényes, ha tényleg semmiség volt számodra megtenni az adott dolgot, míg a szívesen azt fejezi inkább ki, hogy bár lehet, neked is erőfeszítésbe telt, de szívesen tetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!