Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehet tagadni azt a tényt,...

Lehet tagadni azt a tényt, hogy 30 felett az ember már NEM FIATAL hanem középkorú?

Figyelt kérdés

Aki elmútl 30 az búcsút inthet örökre annak hogy magára fiatalként gondolhasson. Mert nem fiatal hanem középkorú. 30-35 felett elindul a lejtőn lefelé, 40 felett egyre gyorsulva száguld lefelé.

Ezt lehet tagadni csak minek?

Aki ezt tagadja minek tagadja?

Az emberi életet az alábbi életkori szakaszokra oszthatjuk:

Csecsemőkor: a születéstől az első fogzás kezdetéig, a 7-8. hónapig. Ebből az újszülöttkor a születéstől számított első 4 hét.

Kisgyermekkor: az első fogzás kezdetétől a második fogzás kezdetéig, azaz a 6. évig.

Gyermekkor: a 6.-tól a 12-13. évig.

Serdülőkor: a 12-13. életévtől, a 15-16. életévig, vagyis a nemi érés befejeztéig.

Ifjúkor (juvenilitas): a nemi érés befejezésétől a növekedés megszűntéig. Férfiaknál a 25., nőknél a 20. életévig.

Fiatal felnőttkor: a növekedés befejeztétől (férfiaknál 25., nőknél 20. életévtől), nagyjából 30 éves korig.

Középkorú felnőttkor: a 30. életévtől, az öregedés első jeleiig.

Az öregedés első fázisa (senectus ingrediens): 40 v. 35-től 50 v. 45 éves korig.

Haladó öregedés (presenium): 50 v. 45-től 65 v. 60 éves korig.

Aggkor (senium), 65 v. 60 év felett.

2022. febr. 14. 17:18
 131/151 anonim ***** válasza:
100%
Hogy a viharba érkezett ennyi válasz erre a kérdésre? Én sose kapok ennyit.
2022. febr. 15. 22:07
 132/151 anonim ***** válasza:
0%

129

Hát nem tudom.

Eleve a mindennapos húsfogyasztással van probléma sok orvos szerint. Nekem 6.95-ről (ami brutál magas) csökkent 5.8-ra a koleszterinem, amióta hetente egyszer eszem húst, ami nem hal és nem iszom tejet. Viszont sokkal változatosabban étkezem a sokféle növény miatt.

Utána az olajban sütés és a liszt a probléma a rántott kajákkal.

(Én amúgy el vagyok tiltva róla, csak akkor éhen halnék a melóhelyi menzán.)

Én amúgy nem értem, miért vannak így hype-olva. Ok, hetente-kéthetente egyszer biztos jól esik a rántott brokkoli vagy karfiol vagy épp hús.

Gondolom köretnek krumplit eszel, esetleg rizst, zöldség semmi, vitamint csak tablettában ("immunerősítőnek", persze ha lehetne erősíteni az immunrendszert, abba belehalnánk), gyümölcsöt semmit, vizet nem iszol csak ízesített löttyöket, fehér kenyér van, teát cukrozod....

És ezek után te állítod azt, hogy nem vállalok felelősséget az egészségemért.

130

Terápia, amin meg akarnátok tanulni hazudni magunknak?

2022. febr. 15. 22:15
 133/151 anonim ***** válasza:
75%

Nagyon benézted, mivel a 129-es választ nem én írtam, az egy másik válaszoló.

Akkor szerinted az összes létező orvos és szakember hazudik, aki az immunrendszer erősítéséről beszél? 😮🙄🤔🤦

Bocsika, inkább nekik hiszek, mint neked, mivel te hozzájuk képest egy senki vagy tudást nézve és a témában való jártasságot nézve.

(Téli, őszi, tavaszi reggelemet pedig így kezdem: egy bögrébe kicsavarok egy narancsot, egy fél citromot, egy egész kivit, reszelek bele friss gyömbért, csepektetek bele 10 csepp Béres Csepp extrát, plusz vitaminokat szedek mellé, mivel a mai gyümölcsök és zöldségek nem tartalmaznak kellő mennyiségű vitamint sajnos. Ha ezt nem hiszed, keress utána.)

2022. febr. 16. 06:13
 134/151 anonim ***** válasza:
0%

133

Orvost és szakembert nem túl gyakran láttam "immunerősítésről" beszélni...

Biztosan csökkent a zöldségek vitamintartalma, de azért arra is vigyázni kell, hogy a vitamintablettákban hatalmas pénz van...

Én is van, hogy szedek, de nem állandóan és óvatosan. Mondjuk magnéziumot állandóan, vasra is szükségem van.

Ok, hogy nincs refluxod vagy egyéb gyomorbajod, de éhgyomorra egy ilyen koktél nem feltétlen nyerő.

Ok, hogy én akár evés után meginnám, brutál rosszul lennék, de azért egészséges gyomor se erre vágyik szerintem.

2022. febr. 16. 11:42
 135/151 anonim ***** válasza:
30%

Bírom amikor valaki olvas egy cikket az immunrendszer túlműködésről és jön a nincs immunerősítés okoskodással, mintha amúgy nem lenne egyértelmű mi a különbség a szigorúan orvosi szakszavak és a köznapi értelemben használt szavaink között, és hogy az orvos az egyszerűség kedvéért használ ilyen kifejezéseket.

Amúgy jól látszik a 134-es válaszolón, hogy milyen cifrán tudja valaki megmagyarázni magának az egészségével és a twejesítményével kapcsolatos problémákat, hogy mélyaltatásban tudja magát tartani és meg tudja magyarázni mindenkinek is, hogy 30 fölött bizony te már ugyan nem vagy fiatal.

2022. febr. 16. 15:30
 136/151 anonim ***** válasza:
0%

135

Immunerősítés akkor sem létezik.

Amúgy ha létezne is, minek? Mondjuk én és sok ismerősöm pont bele is halnánk, sokaknak az allergiája erősödne, de ettől függetlenül minek?

Azt is bírom, amikor egyoldalúan szednek emberek vitaminokat emiatt...

"cifrán tudja valaki megmagyarázni magának az egészségével és a twejesítményével kapcsolatos problémákat, hogy mélyaltatásban tudja magát tartani és meg tudja magyarázni mindenkinek is, hogy 30 fölött bizony te már ugyan nem vagy fiatal"

Mi van?

Szerinted egészséges az, ha valaki éhgyomorra magába dönt egy rakás savas gyümölcsöt? Ok, nyilván irigylem, aki megteheti, másrészt viszont ő is csak ideig-óráig, mert visszaüthet. Termel egyáltalán elegendő savat a gyomra, hogy ezt kibírja?

Vagy mire gondoltál, ha nem ezzel van bajod?

Egy 30-as nem fiatal. Egy 29 se. 28 az hellyel-közzel, de már rajta is látszik (mármint az ÁTLAGON), hogy nem.

2022. febr. 16. 15:44
 137/151 anonim ***** válasza:
50%
Mire gondolsz az alatt, hogy mélyaltatásban tartani magamat? Szerintem pont azok csinálják ezt, akik nem fogadják el az öregedést!
2022. febr. 16. 17:41
 138/151 anonim ***** válasza:
67%

Te reggeliről sose hallottál még, amikor tudod, szilárd tápanyagot eszel?

Pontosítok, reggel eszem és csak utána iszom meg a gyümöcslevemet, de csak azért, mivel nálam a folyadék mindig eltelít és először szeretnék enni valamit. Viszont évek óta így csinálom és tudod mi az eredménye? Nulla betegség és csak egészséges hétköznapok. :)

Egyébként pedig imádom, mikor egy olyan ember szólja le egy teljesen makk egészséges ember életvitelét, akinek több ezer féle baja van, és azt hiszi, hogy ő tudja a tutit..

Tessék, csak, hogy ma is tanulj valamit. SZAKEMBEREK beszélnek az immunrendszer erősítéséről és a vitaminok bevitelének fontosságáról:

Orvosi Hetilap

[link]

"Az immunrendszer védekezéséhez, erősítéséhez is szükség van ezekre a vitaminokra. Ha valaki kiegyensúlyozott, nem szenved semmilyen betegségben, tehát egy átlagos egészségi állapotban örvend, akkor napi 500 milligramm C-vitamint javasolnak, illetve 2000 nemzetközi egység D-vitamin bevitelét." Müller Cecília

[link]

Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász cikke

[link]

Immunerősítés természetesen - Budai Egészségközpont

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. febr. 16. 21:49
 139/151 anonim ***** válasza:
54%

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Tavasszal egy csodás angol cikket találtam, amiben leírták, hogy nem lehet erősíteni az immunrendszert és ha lehetne, akkor autoimmun beteg lenne mindenki.

"Egyébként pedig imádom, mikor egy olyan ember szólja le egy teljesen makk egészséges ember életvitelét, akinek több ezer féle baja van, és azt hiszi, hogy ő tudja a tutit.."

Csakhogy a krónikus betegségeimről nem tehetek.

Ellenben dietetikusokhoz járok, orvosok hasznos dolgokat mondanak nekem, étrenddel sok dolgot elérek.

Nem biztos, hogy te tudsz több dolgot.

Én se vagyok teljesen a vitamintabletták ellen. DE! a zöldségekben is van azért vitamin. Zöldségeket is KELL enni, a többség nem teszi. A vitamintablettákban is nagy üzlet van. Meg ha már vitamintabletta, létezik idegrendszer, izomzat, haj, bőr, hormonháztartás....

Ellenben minden nap itt vagy, belém folyton belém állsz, de másokkal is láttalak már vitázni, butaságokat hordasz össze. Ha tényleg van párod és tényleg kiegyensúlyozott vagy, mit keresel itt és miért állsz bele másokba magadat fényezve és állandóan az anyukádat emlegetve? Már eleve az nem természetes, hogy így fényezed magadat. Kezeltesd magad és hagyj békén.

Egy kiegyensúlyozott ember elfogadja, hogy középkorú és egy idő után leszrja, nem vitatkozik az interneten, szerény, nem fényezi magát. Valahol közölted velem, ne hasonlítgassam magam másokhoz, azóta látatlanban versenyzel, melyikünk él egészségesebben. :D Közben nálad többet sportolok pl és nevetségesnek tartom, ahogyan te csinálod. Bár én alapvetően nem állnék beléd, mert nekem mindegy.

Azért azt megnézném, ahogy kiállsz az orvosk elé, akiknek fogalma sincs, miért alakul ki Sclerosis multiplex, rheumatoid arthritis, Sjögren-szindróma, súlyos asztma, lupus és közölnéd, hogy te tudod... Bár így végszóként engem érdekel. A COVID kihozta a vélhetően autoimmun bőrgyulladásomat, így érdekelne.

2022. febr. 16. 22:14
 140/151 anonim ***** válasza:
51%

Minden egyes betegséged veled született? Mivel csak azokról nem tehetsz, a többiről igen.

Egy ember nem lesz csak úgy beteg, azért meg is kell ám dolgozni mind fizikális, mind szellemi szinten. Csak az lesz beteg, aki arra fogékony.

Tanulj meg felelősséget vállalni saját életedért, tetteidért, és ne csak hárítsd a felelősséget. Ne légy zárkózott, nézz utána betegségeid lelki hátterének. A lélek nagyon összetett dolog.

Nem én tehetek arról, hogy beteg lettél, és nem is a szomszéd. Te okoztad saját betegségeidet. A te szintednek ez magas, úgyhogy nem is várom el, hogy megértsd és elhidd.

Te magad vagy életed és egészséged alakítója.

2022. febr. 17. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!