Lehet tagadni azt a tényt, hogy 30 felett az ember már NEM FIATAL hanem középkorú?
Aki elmútl 30 az búcsút inthet örökre annak hogy magára fiatalként gondolhasson. Mert nem fiatal hanem középkorú. 30-35 felett elindul a lejtőn lefelé, 40 felett egyre gyorsulva száguld lefelé.
Ezt lehet tagadni csak minek?
Aki ezt tagadja minek tagadja?
Az emberi életet az alábbi életkori szakaszokra oszthatjuk:
Csecsemőkor: a születéstől az első fogzás kezdetéig, a 7-8. hónapig. Ebből az újszülöttkor a születéstől számított első 4 hét.
Kisgyermekkor: az első fogzás kezdetétől a második fogzás kezdetéig, azaz a 6. évig.
Gyermekkor: a 6.-tól a 12-13. évig.
Serdülőkor: a 12-13. életévtől, a 15-16. életévig, vagyis a nemi érés befejeztéig.
Ifjúkor (juvenilitas): a nemi érés befejezésétől a növekedés megszűntéig. Férfiaknál a 25., nőknél a 20. életévig.
Fiatal felnőttkor: a növekedés befejeztétől (férfiaknál 25., nőknél 20. életévtől), nagyjából 30 éves korig.
Középkorú felnőttkor: a 30. életévtől, az öregedés első jeleiig.
Az öregedés első fázisa (senectus ingrediens): 40 v. 35-től 50 v. 45 éves korig.
Haladó öregedés (presenium): 50 v. 45-től 65 v. 60 éves korig.
Aggkor (senium), 65 v. 60 év felett.
"És az segít, ha azt mondja egy 32 éves, hogy középkorú?"
Egy 32 éves az középkorú. AZ már nem fiatal. Ezt tagadni ez már számomra felfoghatatlan. Az 1x1 = 1 tagadásának szintje.
"Lehet de ha nem érzem magam annak?"
Teljesen mindegy minek érzed magad ha egyszer nem vagy az....
30 felett NEM VAGY fiatal, tök 8 mit hazudsz be magadnak.
Okés, belátom én egy középkorú 32 éves férfi vagyok.
Érzem, hogy lassabban fejlődök a sportban.
Érzem, hogy a tanulás is fárasztóbb.
És akkor mi van?
A szorgalmam és a kitartásom nem lankadt, csak kicsit több energiát fektetek bizonyos dolgokba.
Engem ez valahogy nem zavar.
Boldog és kiegyensúlyozott vagyok.
Van erőm plusz dolgokban résztvenni, és a lelkesedésem se hagyott alább.
No, ilyenkor mizu van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!